Vakre Heidal…med noko attåt

Denne helgen har jeg og hundene vært i vakre Heidal i Gudbrandsdalen. Jeg hadde meldt på Zulu på et runderingsstevne hos Jetta Hundeklubb på søndagen. Vi dro oppover lørdag morgen for å være tilskuer/heiagjeng for andre kjentfolk, og for å bli litt kjent med området. Lørdag var det sporstevne hvor Berit med Candy og Hr. og Fru Simensen skulle delta. De gjorde en fin presentasjon selv om noen poeng manglet for opprykk.

På søndag var det vår tur og nervene var i noe høyspenn. Starter med rundering som Zulu plutselig ikke kunne. Svarte….hva skjedde her?? Hun bare luntet ut og feilmeldte to ganger, da er det over og ut. Ok, da kunne jeg senke skuldrene og komme meg igjennom resten. Så var det feltsøk, da våknet bartedamen til liv så her endte vi med 9,5 poeng. Så til slutt lydighet som heller ikke er så mye å skryte av. Men de øvelsene hun gjennomførte gjorde hun med høy poengsum. Så et par sikre øvelser (trodde jeg) funket ikke. Vel, det var den debuten i rundering, he he. Jeg setter meg ikke ned og grubler på hva som gikk galt. Det gikk som det gikk denne dagen og det er bare sånn det er. Det finnes sikkert mange unnskyldninger/forklaringer på hvorfor men det bruker jeg ikke tid på. Jeg har ingen mål om å komme til NM eller noe annet, jeg vil ha det moro med hund og det har jeg.

Vi overnattet på Jotunheimen feriesenter, en vakker plass med nydelig natur. Og de treningsområdene som ligger her er helt utrolige. Fam.Simensen lå på samme plassen så vi hadde en hyggelig lørdagskveld sammen.

En stor takk til Jetta Hundeklubb for et flott gjennomført stevne. Trivelig vertskap og nye bekjentskaper. Det er noe helt spesielt å være på bruksstevner, en helt spesiell atmosfære hvor alle ønsker hverandre godt og lykke til.

 

IMG_4744 IMG_4748 IMG_4750 IMG_4753 IMG_4756 IMG_4760 IMG_4761 IMG_4762

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted on 13 juni, 2016, in Dagbok.

Østlie’s Hundesenter

En fantastisk flott brukshundhelg er over i regi av NSBK Sportshundgruppa. Hele 15 deltagere var med og i følge alle positive tilbakemeldinger så har absolutt alle storkost seg denne helgen. Da er det moro å være primus motor :-).

Oppmøte torsdag kveld med info og bli kjent, god mat og sosialt samvær. Fredag morgen var det fordeling av grupper før vi dro ut i felten. Ett runderingslag, ett sporlag og ett blandingslag. Alle spente på hva dagen ville bringe. Rundt middagsbordet på kvelden var det veldig god stemning og alle hadde mye de ville fortelle. Samme på lørdag, alle gledet seg til en ny dag og nye utfordringer og igjen bare store smil på kvelden. Denne kvelden var det samling i lavo’n med underholdning og sketsjer. Og ikke minst den svenske riesen-sangen som satte prikken over i’en.

Søndag og siste dag, som alltid like vemodig. Men tre dager med masse trening og hjernetrim tar på både for hunder, eiere og instruktører. Og man kan reise hjem med masse nyttige tips i sekken som man kan trene videre på.

Ønsker å rette en stor takk til  dere alle som gjorde denne helgen så innholdsrik og uforglemmelig 🙂

 

Jeg, Zulu og Totto var på sporgruppa med Hans som instruktør. Nytt bekjentskap for min del og et veldig hyggelig ett, ung og fremadstormende som han er :-). Jeg trengte noen spor med utfordringer til Zulu slik at vi skulle få muligheten til å feile underveis. Vi fikk utfordrende spor, men feilet ikke. Zulu viser igjen sine sporegenskaper, selv i de vanskelige partiene beholder hun roen og jobber bevisst. Hun lar seg ikke vippe av pinnen den dama der. Zulu fikk også et par runderingsøkter for å variere litt. Vi kjørte på med masse motivasjon og hun gikk som en drøm her også. Hvis jeg skal pirke på noe så skulle jeg ønsket mer tempo, men det var fryktelig varmt denne helgen og varme er vel Zulu sin verste fiende. Totto fikk også gå spor til de andre sin begeistring. Når man bare ser en logrende hale gjennom lyngen så skjønner jeg at man kan bli bergtatt :-).

This entry was posted on 6 juni, 2016, in Dagbok.

Spor og lydighet

Det å ta ting på sparket, det er jeg god på. En lørdag morgen uten planer…hva gjør man da…jo, sender en melding til «nabo’n» og spør om hun har noen planer. Jo da, hun og Kenzie hadde tenkt seg en tur opp i skogen og gå spor så da er det bare å være frekk nok og spørre om de ville ha selskap. Det ville de så da var det bare å få på seg skogsbunaden i en fart og komme seg av garde.

Vi kjørte opp til Øvre Holtet, rett nord for Minnesund. Fantastisk flott terreng og litt krevende innimellom. Det er kult. Mitt innebygde kompass er ikke helt til å stole på så sporet til Zulu ble spennende for å si det sånn. Men den dama der hun elsker jo utfordringer, jo mer vanskelig jo bedre. Jeg hadde til og med krysset mitt eget spor og hun gikk nøyaktig krysningen i stedet for å «jukse». I følge GPS’n (som jeg fikk låne når jeg skulle gå med Zulu) ble det 2 km langt. 3 pinner ble igjen i skogen, 5 ble med inn. Men det driter jeg i, superfornøyd med dronninga :-).

Så dro vi tilbake til Minnesund og Nygårdsletta for å kose oss med litt lydighet. Her fikk jeg god hjelp av Jannicke til å finne løsningen på stå under innkalling. Så nå tror jeg at vi fant nøkkelen der. Litt kryp, fri ved fot, tungapport, dekk under marsj og en fellesdekk.

Takk til Jannicke og Kenzie for en flott formiddag 🙂

 

DSC_4397 DSC_4398 DSC_4399 DSC_4400 DSC_4403 DSC_4406 DSC_4408 DSC_4409 DSC_4412 DSC_4414 DSC_4418 DSC_4420

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted on 28 mai, 2016, in Dagbok.

Mistberget

Det blir noen turer opp til Mistberget på meg og hundene. Kort vei for min del, flott utsikt og fin mosjon og oppladning før jeg skal på jobb. Det er flere veier til rom, det er flere veier til Mistberget også 🙂

I fritiden går dagene med til møter, planlegging og litt hundetrening. Min hundeklubb skal til høsten vare arrangør for Nordisk mesterskap i bruks og Ipo +  at jeg har en finger med i spillet i sportshundgruppa til NSBK. Så 2016 blir et aktivt år hvor jeg virkelig skal få prøvd meg :-). Men det er moro og spennende, masse utfordringer som jeg lærer mye av.

Neste helg blir det samling hos Terje og Inger Østlie, gleder meg enormt. Hele 14 riesenschnauzere og 1 mellom. Savner bouvier og dverg men håper de kommer på banen etter hvert de også. Sportshundgruppa er for alle…..

 

Bilder fra dagens tur 🙂

 

DSC_4383 DSC_4385 DSC_4387 DSC_4388 DSC_4390 DSC_4392 DSC_4394 DSC_4395

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted on 25 mai, 2016, in Dagbok.

1. pinsedag kan fint benyttes i skogen, det har i hvert fall vi klart i dag. Jeg og hundene dro nordover til Ringsaker Kommune hvor vi traff Berit, Haumann, Birgit, Astrid og Svenn Erik. Sol og blåst men en veldig behagelig temperatur for hundene….og meg :-). Jeg og Zulu fikk et ukjent spor i dag, noe JEG fremfor alt trengte. Man må stole på hunden når man ikke har med seg sporlegger gående bak seg. Zulu er til å stole på, hun gikk et fantastisk spor i dag, plukket med alle pinner og vi klarte oss godt under tiden. Og med sporoppsøk som også gikk til en 10’er. MEN…det er på trening, da går som regel alt bra :-). Når man kommer til stevner så er det ett eller annet som skjer og det er vel sånn det skal være. Uansett så er det hyggelig på bruksstevner og jeg gleder meg til å starte opp igjen.

Astrid og Pascal gikk også spor i dag og her var det også en veldig fornøyd ekvipasje. Samme med Birgit og Linus :-).

Resten av hundene; Albin, Candy, Norton og Ada runderte i dag. Alle gjorde jobben sin her også, moro å sitte figurant for disse hundene.

Totto stakkar, han er litt handicapet om dagen. Zulu har løpetid og det tærer på en liten mann. Han prøver seg jo som normalt er og det har medført til at han har fått en strekk eller vridning i ryggen (tror jeg). Så han får kun små turer som ikke belaster ham noe. I morgen har vi fått time til behandling hos Dyrealternativen, på en rød dag til og med….snille Turid som vil dyrenes beste til enhver tid.

Det var dagens, en super en sådan. Trøtte og fornøyde hunder og en kjempefornøyd eier. Takk til Ringsakergjengen for en toppers dag 🙂

 

DSC_4353 DSC_4355 DSC_4356 DSC_4361 DSC_4367 DSC_4370 DSC_4376

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted on 15 mai, 2016, in Dagbok.

Gratulerer Berit og Candy

Berit og Candy har hatt sin første start i NBF spor og klarte det med glans, dermed opprykk til kl.C. Jeg trener jo en del sammen med denne ekvipasjen, så jeg har jo sett det gode samarbeidet disse to har. Og for en glede Candy viser når hun jobber for sin fører, oppdretterhjertet mitt vokser :-). Gleder meg til fortsettelsen, både av disse to og de andre som nå utover sommer/høst vil vise seg både her og der :-). Bandittene er nå godt over 2 år og er vel snart over den siste puberteten sin, de begynner å ta form både i eksteriør og i bruksarbeid.

Nå har vi også hatt en liten forsmak av sommer med flott vær og litt høye temperaturer. Så morgenturene til meg og hundene har vært lagt til en tidlig start på dagen mens det ennå er behagelig nok.

 

 

beritcandy

This entry was posted on 13 mai, 2016, in Dagbok.

Back in business :-)

Da er vi oppe og går igjen. Jeg hadde mer eller mindre bestemt meg for å legge ned hjemmesiden men etter påtrykk fra mine følgere så er jeg pent nødt til å holde siden oppdatert :-). Det er jo hyggelig med slike tilbakemeldinger da. Så da har jeg mye å ta igjen her, over to mnd siden sist.

Hvor skal jeg begynne da mon tro, må tenke litt tilbake nå :-).

I midten av mars hadde sportshundgruppa lydighetskurs med Kristoffer Modell. Det ble fulltallig med deltagere og alle var fornøyd og ønsker seg et oppfølgingskurs til høsten. Så det er under planlegging allerede og datoer er satt. Takk til alle som stilte opp.

I begynnelsen av april så tok jeg og min kjære en velfortjent helgetur (uten hund) til Budapest i Ungarn. Vi var utrolig heldig med været, sol og varmt og en forsmak på våren. En fantastisk flott by med en deilig atmosfære, veldig god mat, flott hotell og god service overalt. En by vi gjerne reiser tilbake til. Vi leide bil også så vi fikk sett oss litt rundt omkring på landsbygdene, ganske så flatt men allikevel vakkert. Bilder kommer lenger ned.

Ellers har frihelgene gått med til trening, både innendørs og utendørs. Jeg har finpusset litt på noen øvelser på Zulu og følte at nå var tiden inne for å starte på bruksstevne igjen. Som sagt så gjort, jeg meldte oss på et runderingsstevne 1. mai. Men helgen før så ble Zulu syk, som den hønemor jeg er så ringte jeg vet.vakten og etter mange undersøkelser og to dager hos vet så ender det opp med at hun har halsinfeksjon. Så da var resepten og holde henne i ro i 2-3 uker. Så da måtte vi avlyse det stevnet. Men nå er Zulu på beina igjen så vi har sakte og sikkert begynt å trene litt smått.

Dette var et kort sammendrag så langt, så blir det vel flere nyheter etter hvert. Masse bilder fra de siste 2 måneder følger 🙂

 

IMG_4348 IMG_4351 IMG_4359 IMG_4360 IMG_4363 IMG_4366 IMG_4368 IMG_4386 IMG_4390 IMG_4435 IMG_4444 IMG_4452 IMG_4458 IMG_4459 IMG_4460 IMG_4468 IMG_4469 IMG_4474 IMG_4475 IMG_4481 IMG_4485 IMG_4504 IMG_4506 IMG_4511 IMG_4518 IMG_4520 IMG_4524 IMG_4525 IMG_4538 IMG_4544 IMG_4546 IMG_4553 IMG_4562 IMG_4563 IMG_4156 IMG_4160 IMG_4162 IMG_4164 IMG_4172 IMG_4173 IMG_4174 IMG_4175 IMG_4178 IMG_4211 IMG_4220 IMG_4222 IMG_4224 IMG_4228 IMG_4247 IMG_4254 IMG_4256 IMG_4269 IMG_4130 IMG_4133 IMG_4136 IMG_4139 IMG_4140 IMG_4145 IMG_4146 IMG_4155 DSC_4311 DSC_4313 DSC_4318 DSC_4320 DSC_4322 DSC_4324 DSC_4325 DSC_4328 DSC_4333 DSC_4342 DSC_4346 DSC_4347 DSC_4348

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted on 11 mai, 2016, in Dagbok.

«Hurpetreff»

Denne fredagen klaffet det slik for meg, Berit og Elisabeth at det ble hurpetreff igjen. Og som alle andre ganger tidligere så var det like koselig og innholdsrikt som alltid. Lattermusklene får trent seg på oss hurpene og hundene får virkelig brukt hodet sitt.

Det ble innendørs søk og det er en super aktivitet for hundene våres. Det blir ganske så rolig på kvelden for å si det slik 🙂

 

009 024 025 026 031 035 044 045 046 050 051 054 058 069 076

This entry was posted on 5 mars, 2016, in Dagbok.

Så kom vinteren på nytt

Etter ei fantastisk flott uke med sol og flott føre så laver snøen ned igjen :-). Greit å forlenge vinteren litt til selv om jeg og hundene venter på barmark og sportrening, den kommer uansett.

Innimellom jobb, møter, planlegginger av årets begivenheter så er det plass til hundeaktiviteter også. Sove og hvile får man gjøre siden 🙂

2016 blir et aktivt år som «arrangør» for min del med kurs, samlinger, MH, Nordisk Bruks, jubileumsfest, styremøter, starte med Zulu….. puh…skal være glad når jeg har kommet gjennom dette året, he he. Men jeg gleder meg også og håper jeg kommer helskinnet igjennom 🙂

Nå er jo dagene lengre og lysere så etter endt dagvakt så er det muligheter for fine turer og det har vi benyttet til gangs. Både Minneåsen og Totenåsen har hatt besøk av oss med ski på beina.

 

minneåsenski skitoten totenåsen zulutottohvile

 

This entry was posted on 3 mars, 2016, in Dagbok.

Siden sist

I går var Cody og Helle hos veterinæren for å sjekke Cody’s vakre øyne og jammen var de vakre og feilfrie :-), gratulerer Helle og takk.

Det er mange vakre banditter der ute og sist lørdag var Anna og Chansa fra Sverige på en snarvisitt i Norge. Næremere bestemt NKK int.utstilling i Bø Telemark. Jeg fikk den ære av å vise snuppa i ringen men hun var ikke helt samarbeidsvillig, ei livlig tjei for å si det slik :-). Men det er det jeg elsker med rasen, det skal være liv og røre og mangler det…..ja da er det ikke etter rasestandard spør du meg. Det SKAL være temperament i en riesen. Det var en dommer etter min smak, blid, hyggelig, artig og humoristisk. Det gjenspeiler kritikkene……happy bitch with a intereseting behaviour….ha ha, så enig så enig. Anna’s reisefølge Kerstin plukket med seg certet på sin flotte hannhund Hemi. Gratulerer Kerstin 🙂 Og så må jeg takke Nina Oftedal for selskapet, hyggelig å være to på tur.

Gode tilbakemeldinger fra Troia som bor i Skien også. De har vært på kurs hos Kittil Haugen som er utdannet hundeinstruktør fra Politihøgskolen og har mange godkjente tj.hunder opp igjennom årene. Melding fra «Troia»: P.S. Han lurte på hvor Troia kom fra, han hadde ikke opplevd mange bra riesen….og han sprer ikke rundt seg med superlativer for å si det sånn. Et kjempekompliment. Ble blank i øya av denne medlingen må jeg si. Tusen takk Team Troia 🙂

Ludwig fra Moss er familiens midtpunkt. En herlig klomsekosegutt som er pappa’s gutt og mamsens treningskompis og gutta sine lekekamerat. Han har det som plommen i egget og på 2-års dagen kjøpte far en napoleonskake som han og Ludwig skulle dele.

Jeg får masse tilbakemeldinger fra alle og er så heldig at jeg har verdens beste valpekjøpere.

 

Så er det hverdagen her da, det blir turer med løse gale hunder, turer i bånd, med ski eller spark. Og litt lydighetstrening får vi også klemt inn. Sånn går no daga’n

 

003 012 013 017 020 022 023 026 gåsbu gåsbu1 gåsbu2 gåsbu3

This entry was posted on 25 februar, 2016, in Dagbok.

Skogsdag

Da har vi hatt en koselig dag på Biri og Moelv sammen med Berit, Birgit og Elisabeth. Vi møttes på Biri Travbane først for litt lydighetstrening før vi kjørte til Moelv for å gjøre noen feltsøk. Det var en øvelse vi konsentrerte oss om på lydigheten, det var fremmadsending og foran i line. Noe sitter bra hos Zulu på denne øvelsen, litt småjusteringer så er den på plass, ikke 100% men godt nok for meg :-).

Feltsøket gikk også bra, tydelig at alle hundene har ladet batterier i løpet av vinteren. Her var det iver både hos hund og fører.

Takk damer for atter en super dag 🙂

 

001 009 010 020 023 025 028 031 034 039 044 045 050 064 071 080 085 087 088 091 097 101

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted on 14 februar, 2016, in Dagbok.

Strandpromenade

Nå er Mjøsa tappet ned så nå er det supert å gå langs bredden ved Minnesund. Her kan Zulu og Totto gjøre akkurat hva de vil 🙂

 

004 005 006 007 009 010 013 015

This entry was posted on 12 februar, 2016, in Dagbok.

GRATULERER MED 2 ÅRS DAGEN

Herregud som tiden går, i dag er det 2 år siden bandittene kom til verden. Skulle ønske jeg kunne skru tiden tilbake og ha denne perioden en gang til :-)))).

Takk til alle banditt-eiere for at dere forvalter deres banditter som dere gjør. Ingen har kommet i retur ennå :-).

 

 

 

012

This entry was posted on 10 februar, 2016, in Dagbok.

Kakelinna

Kakelinna, som noen steder også ble kalt lefsetøvær eller lefsetøyra, er en betegnelse som brukes om en mildværsperiode

I følge Wikipedia er dette en periode i desember men jeg tror jeg påberoper meg å bruke denne beskrivelsen for februar også. Makan til vintervær altså, veit ikke om jeg skal le eller gråte. Begrensede områder å lufte hunder på, så da blir det på jordene rundt omkring på Minnesund. Og de er mer eller mindre dekket av sørpe og vann. Fortsetter det sånn så har jeg snart spormarker å gå på, så man får se etter de positive sidene av dette været 🙂

 

001 003 005 006 007 008 009 011 012 017

This entry was posted on 7 februar, 2016, in Dagbok.

Vårstemning

Det er veldig variable værtyper om dagen, regn, sludd, kaldt og varmt til en dag som i dag hvor solen skinner og temp’n ligger så vidt på pluss. Dagene har blitt en anelse lenger, nå rekker jeg fint en god  tur etter dagvakt før det blir mørkt. Vi har mange fine jorder vi kan gå på nå og her kan bartedyra utfolde seg fritt 🙂

 

006 008 012 013 016 019 020 021 025 028 037 039 040

 

 

This entry was posted on 3 februar, 2016, in Dagbok.

IPO Seminar

NSBK Sportshundgruppa har i helgen arrangert et nytt IPO seminar med Jörgen Lindholm som instruktør. Jörgen begynner å bli godt kjent med de norske ekvipasjene nå og jeg tror han trives veldig godt i vårt selskap. Han er en travel mann så det er ekstra hyggelig at han rydder plass i kalenderen sin for å komme til Norge.

IPO var bannlyst hos meg i mange år, jeg syntes dette var en forferdelig sport og kunne ikke skjønne hvorfor dette skulle være en sportsgren for sivile. Men jeg har fått et annet syn på selve sporten etterhvert, fordi Jörgen tegner og forklarer så godt og ufarligjør dette for min del. Jeg veit det blir brukt metoder som ikke er akseptable, og det tar vi sterk avstand fra.

Jeg hadde jobbehelg(kveld) denne helgen men var der på lørdag formiddag for å si hei og knipse noen bilder. Herregud, jeg fikk jo så lyst til å være kursdeltager jeg også så på lørdag kveld sendte jeg en melding til Terje og spurte om jeg kunne være med en halv dag på søndag. Det kunne jeg :-).

Så jeg og Zulu pakket leker og godbiter og var klare søndag morgen. Vi var tidlig ute så jeg møtte Nina, Lukas og Castro for litt lufting før kursstart. 3 generasjoner sammen med lek og tull, herlig. Jeg og Zulu har gått litt i dvale igjen, jeg finner liksom ikke gløden og da gjør ikke Zulu det heller.  Men etter helgens kurs har jeg nå fått blod på tann og med hjelp fra Jörgen har jeg nå funnet nøkkelen til meg og Zulu slik at samarbeidet blir moro igjen. Det fine med Hr. Lindholm er at han ser hvert enkelt individ selv om det er samme rase. Et raskt blikk og han veit hvordan han skal løfte opp hund og fører.

 

001 002 005 015 020 032 048 059 069 078 081 087 091

This entry was posted on 1 februar, 2016, in Dagbok.

The Flying Giant

I går hadde jeg besøk av Mari-Anne med Caranina’s Crazy Black Mack. Mack’n trengte bare en liten make-over, greit å holde pelsen i kondisjon før det gror helt igjen. Etter «stusse-runden» ble det en snø-runde med mamma Zulu.

 

001 004 006 009 010 012 013 014 018 020 022 023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted on 26 januar, 2016, in Dagbok.

Hurpetreff

Endelig ble det en søndag med hundetrening igjen. Det er lenge siden sist så dette gjorde godt for min samvittighet og ikke minst for Zulu og Totto 🙂

Jeg møtte Elisabeth m/Zechon og Berit m/Norton og Candy. Vi trente på søk i bygg hvor vi varierte med feltgjenstander og figuranter. Kjempemoro både for hunder og eiere, så det ble en perfekt hundedag. Alle bartedyrene jobbet veldig bra, moro å se når de går inn i finsøk og hvor konsentrerte de blir da.

 

Ellers i helgen så har Cody vært på dobbelutstilling ved Letohallen. Lørdag fikk han tildelt blå(very good) og på søndag fikk han rød(excellent) med en bra kritikk begge dager. Cody er i sin siste pubertetsalder så han har noen meninger om ting, he he. Men som Helle sier, nå tar vi en pause til ting har falt litt på plass. Tror det er en klok avgjørelse.

Mack har igjen vært på uoffisielt LP stevne og denne gangen ble de nr 3 på pallen. Forrige helg tok de 2.plassen. Gratulerer 🙂

 

Bilder fra dagens trening. Takk til hurpene for en flott dag.

 

002 004 005 006 007 008 010 012 013 014 016 017 018 020 021 022 023 024 025 026 031 032 033

 

 

This entry was posted on 24 januar, 2016, in Dagbok.

Endelig er vinteren her :-)

Nå har jeg lengtet vel og lenge og plutselig så kom det mange cm snø på en gang :-). Alt blir så mye triveligere…. rene hunder, lysere dager og frisk kald luft. Skiene er preppet men ikke testet ennå, det skal vi nok klare i løpte av uka så sant det ikke blir for kaldt. Det er spådd sprengkulde så da korter vi ned turene litt og går heller et par ekstra. Men vi har funnet frem sparken så den har vi fått brukt noen ganger. Jeg har montert slike plastski på meiene så da slipper jeg å være redd for hundepoter, en genial ide.

Og så….nå har jeg gått mange runder med meg selv, tenkt for og i mot, skal-skal ikke, har jeg tid, har jeg ork…..så nå har jeg endelig tatt en beslutning om å ikke ha flere kull på Zulu. Jeg legger «oppdrettet» på hylla for denne gang, det er godt å endelig få bestemt seg samtidig som det er litt vemodig. Jeg syntes det er et flott under å få oppleve dette med fødsel, valpetiden og alle valpekjøpere som gleder seg til sitt nye familiemedlem. Det er mange gode og fine opplevelser, så jeg vil garantert savne det og kanskje innimellom angre på valget mitt. Men jeg er den personen som følger magefølelsen og den sier meg at nå er det stopp. Jeg har 3 kull i Caranina sitt navn og som kjent så er alle gode ting tre. Gi seg mens leken er god…osv…osv. Jeg håper jo selvfølgelig på at Zulu sine avkom kanskje kan spre sine gener videre, om så skulle skje så er det ikke umulig at et barnebarn ankommer Minnesund :-).

Under er bilder fra dagens tur i et aldeles strålende vintervær

 

003 004 005 006 009 018 021 025 026 033 034 036 038 042 046 047 049

 

This entry was posted on 13 januar, 2016, in Dagbok.

GODT NYTT ÅR

Da er 2015 over og et nytt år står og venter på oss :-). Det har vært både oppturer, nedturer og oppturer igjen, så da er alt som det skal være her hos oss.

Jeg har ikke lagt de helt store planene for 2016 ennå, jeg tar det litt som det kommer og passer seg. Det ble dårlig med bruksstevner i 2015 så dette må jeg rette opp i og få med oss noen starter. Så da får vel jeg og Zulu begynne å tenke på å starte opp med litt trening igjen da kanskje :-). Egentlig så har det vært litt deilig å bare trene når man har lyst og heller kose seg masse på skogsturer rundt omkring.

Når det gjelder valpeplaner så har jeg ikke bestemt meg ennå. Jeg har annonsert for å se om det er noe interesse for en ny Zulu/Norton mix. Jeg har fått henvendelser så det er hyggelig, men jeg må gå et par runder til med meg selv først. Det er et så stort ansvar så jeg veit rett og slett ikke om jeg orker en runde til. Alle ukene fra parring til de er leveringsklare, alle bekymringer jeg får for den minste ting osv..osv… Men så er det også mange uker med glede og opplevelser og dette veier opp mot hverandre. Sånn er det vel å være oppdretter. Og så tenker jeg…alle gode ting er tre…kanskje man skal gi seg mens leken er god…Og håpe på at siste generasjon går videre og sprer sine gode egenskaper.

Jeg kan ikke se inn i spåkula så vi får se hva 2016 bringer, jeg gleder meg til et nytt aktivt år med nye muligheter ihvertfall 🙂

 

002 008 010 011 017 018 020 021 022

This entry was posted on 2 januar, 2016, in Dagbok.

GOD JUL

Vi ønsker dere alle en riktig god jul. Kos dere med familie, venner og hunder.

 

 

 

232-11-no-e2cc8fab39ca487e13622725862026b3

This entry was posted on 22 desember, 2015, in Dagbok.

Spania

Da er vi vel hjemme etter noen flotte dager i Albir i Spania. Jeg og Vilde (barnebarn) har storkost oss sammen med mine foreldre som bor der i vinterhalvåret. Det var sol og sommer med temperaturer som passer meg, altså ikke så altfor varmt. Jeg og Vilde hadde planlagt en morgendukkert i bassenget hver dag men dessverre så var bassenget stengt på grunn av vedlikehold. Sjøen var for kald så det ble ikke noe bading, tror ikke det var noe stort savn heller egentlig. Vi hadde så mye annet å gjøre så dagene gikk så fort til vi skulle hjem igjen. Det ble mange flotte turer, foring av ender, shopping, lekeparken og boccia.

 

001 002 003 004 005 008 009 010 011 013 014 015 016 017 018 019 024 027 028

This entry was posted on 21 desember, 2015, in Dagbok.

Ut på tur, litt sur

Litt sur fordi jeg gjerne skulle ha tatt en skitur…….. Men sånn blir det ikke ennå 🙂

Lengeter etter snø og kulde men skal straks reise til sydligere strøk….hmmm….henger ikke helt på greip dette, he he. Jeg og barnebarnet Vilde skal ned til Spania og besøke mine foreldre noen dager, da skal vi slappe av og kose oss. Jeg skal rett og slett «LOGG OFF» 🙂

 

003 005 006 009 011 012 014 015 019 017

This entry was posted on 12 desember, 2015, in Dagbok.

Ikke akkurat julestemning

JEG VIL HA SNØ!!!

Delte meninger om dette emnet men nå syntes jeg vinteren kan gjøre sin ankomst, den er velkommen her hos meg ihvertfall 🙂

Enn så lenge så får vi nyte grønne skogsbunner og isete veier.

 

001 002 008 011 014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted on 8 desember, 2015, in Dagbok.

Kjærringtreff

6. desember og grønn skogbunn…ja ja, da får man i hvertfall trent bruks, man får se det positive i det  :-).

Det ble et flott bartetreff i dag med bare kvinnelige hundeførere, eller kjærringer for de som måtte mene det. En supertrivelig dag med mye latter og moro, sånn skal det være.

Jeg var så heldig at tre banditter var med i dag, Castro, Cody og Mack. Og så var halvbror Zechon med i tillegg til Zulu og hennes pappa Lukas. Det ble rene slektstreffet dette, og alle er flotte brukshunder. Gode linjer dette gitt, he he. Og for dere som mener noe annet om disse så hører jeg ikke etter altså….. :-). Vi hadde med ei riesentispe til i dag som også viste seg som en utmerket brukshund. Hun hadde aldri rundert før, men det var det vel ikke så mange som trodde på, for dette tok hun med en gang. Nå skal det sies at hun kan apportering så da er mye av grunnlaget lagt. Veldig moro både for hund(Indi) og eier(Rita) og oss medhjelpere. Og så lille gode Happy da, ei 8 mnd gammel dvergfrøken, så søt at det gjør vondt. Hun gikk to meget gode spor og en liten lekestund med Totto.

Alle hundene gikk bra i dag, litt slurv på de fleste i første runde. Så måtte vi kjærringene skjerpe oss litt ved andre økt og være litt mer tydelige overfor våre hunder og fortelle hva vi egentlig ønsker. Se det ja, da gikk det svusj svusj..

TUSEN TAKK DAMER FOR EN FLOTT DAG.

 

002 005 006 011 015 016 020 021 023 027 048 056 061 065

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted on 6 desember, 2015, in Dagbok.

Caranina’s Crazy Black Mack

I går hadde vi besøk av Mack og Mari-Anne. Mack trengte en liten make-over og gutten begynner å ta form. En flott ung herremann som ennå er under utvikling med du verden så vakker han har blitt :-). Mamma Zulu syntes det er stas og få barna på besøk. Og så rakk jeg en liten tur med Totto og Zulu før kveldsvakten 🙂

 

001 004 006 008 015 020 023 024 025 033 035 043 045 - Kopi 048

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted on 1 desember, 2015, in Dagbok.

En flott skogsdag

I dag har jeg og hundene vært i Lierskogen sammen med Asker-gjengen, jeg innviterte meg selv fordi jeg så gjerne ville se Castro i rundering. Jeg har ikke sett han på evigheter og Nina forteller meg etter treninger de har vært på hvor fornøyd hun er med’n, hvor bra han jobber, konsentrert og sanset. Så i dag fikk jeg se Castro «in action» og fy flate sier jeg bare. Dette er noe av det flotteste jeg har sett, rette fine og dype slag, fin fart, ingen stress og ikke minst en superbra halsmelding. Jeg fikk ikke med meg hele økten siden Zulu var nestemann i løypa. Så jeg luftet og gjorde klar Zulu til hennes første økt med rundering og hun skuffet ikke denne gangen heller. Jeg har kun kjørt med løsbitt frem til i dag, så i runde 2 ønsket jeg å prøve fastbitt. Zulu tok hintet med en gang så nå gjenstår det å se fremover hvordan dette går og om det vil dukke opp feilmeldinger :-).

Det var ikke bare «banditten» Castro som var med i dag, Mack og Mari-Anne var også med og Mack er jo i samme kaliber som broren sin. Her er det full fart samtidig som de er i søksmodus og gjør jobben som skal gjøres. Atter en gang så svulmer oppdretterhjertet mitt av stolthet 🙂

Det var med en riesengutt til, «Bajas» med fører Morten. Vi har trent noen ganger med disse to gutta boys og her det også en herre med bart som det er fart i beina på. Det er så moro å se riesenschnauzeren i sitt rette element og som viser at dette bare elsker de, det beste de vet.

En schäfer og en blandingshund var også med i dag og de er ikke dårligere enn sine barte-artsfrender. Så tusen takk for at jeg fikk komme på besøk i dag og få en slik hyggelig dag med så mange hyggelige mennesker og hunder.

Jeg knipset i vei, men dessverre så klarte ikke kameraet å henge helt med på disse fartsfantomene av noen hunder, så kvaliteten ble så som så.

 

007 009

 

 

016 018 024 030 031 037 041 047 053 055 069 077 082 083 088 102

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

102

This entry was posted on 29 november, 2015, in Dagbok.

Skogstur på Minneåsen

Dagens formiddagstur gikk også i nærområdet, så og si rett bak husveggen. Ingen utsikt i dag, bare såvidt jeg kunne skimte litt mellom grantrærne. Men det er så vakkert i skogen nå, -4 grader og et tynt teppe med snø. Hundene kan løpe løse og kose seg, det samme gjør jeg, det er balsam for sjelen. Når jeg sitter på en stubbe og nyter stillheten, så tenker jeg at du verden så heldig jeg er. Jeg er ikke rik på penger men jeg er rik på livet :-). Jeg har tak over hodet, en god og sikker jobb, muligheten til å ha hunder og være aktiv, barn og barnebarn, en kjekk og snill samboer, friske foreldre…osv…osv… Jeg har ikke blitt religøs altså, jeg er bare takknemlig.

 

001 002 003 008 015 014 013 011 009 016 017 018 025 023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted on 21 november, 2015, in Dagbok.

Ninabben

Dagens formiddagstur ble Ninabben som ligger her på Minnesund, hjemmefra er det 7 minutter kjøretur til parkeringen. Deretter en flott runde som en gjør unna på ca 1 time i raskt tempo. Ninabben ligger på 444 meter og på toppen har man flott utsikt utover Mjøsa og Minnesund.

Atter en god oppladning til ei ny kveldsvakt.

Ønsker dere alle en riktig god helg 🙂

 

002 005 006 007 008 009 012 013 015 016 017 024 025 026

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted on 20 november, 2015, in Dagbok.

Dagens formiddagstur

Jeg fortsetter min utforskning av nærområdet og finner stadig nye steder og lufte oss på. Dette er også på vei opp til Mistberget som ikke blir benyttet som tursti. Det passer meg utmerket slik at Zulu og Totto kan springe fritt uten at vi er til sjenanse for noen. En god og svettende tur, fin oppvarming før kveldvakt 🙂

 

001 002 003 005 007 008 009 011 012 014 015 016 017 018 019 023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted on 19 november, 2015, in Dagbok.