Valpetreff 2009

valpetreff vrådal 194valpetreff vrådal 173valpetreff vrådal 006valpetreff vrådal 004valpetreff vrådal 038valpetreff vrådal 024valpetreff vrådal 028valpetreff vrådal 031valpetreff vrådal 053valpetreff vrådal 059valpetreff vrådal 063valpetreff vrådal 099valpetreff vrådal 102valpetreff vrådal 103valpetreff vrådal 043valpetreff vrådal 048En trivelig og vellykket helg er over. Dessverre kunne ikke «Zappa» fra Lillehammer eller «Bira» fra Skiptvedt komme denne gangen, så det ble «Willis» m/fam fra Stord, «Fant» m/fam.fra Sannes og «Brage» m/fam.fra Tønsberg. I tillegg var Rune og Hilde (Riesen-Hagan) sammen med oss.

Rita og Svenn Viggo med Brage lot meg få disponere deres hytte til dette valpetreffet. To flotte og romslige tømmerhytter som hadde god plass til hele gjengen. En fantastisk natur som bare Telemark kan by på, bratte fjell og et vakkert skogsterreng. Her kunne man bare gå rett ut i skogen og lufte hundene, kort vei ned til et tjern hvor de kunne få ta et høstbad (brrrr…). Lekeplass for barna var det også i nærheten, med andre ord så lå alt til rette for hver og en.

Jeg kjørte til Vrådal torsdag ettermiddag. Fikk tilbudet om å komme da siden Rita og Svenn Viggo skulle oppover selv, det kunne jeg jo ikke takke nei til. Vi hadde en hyggelig kveld med spekemat og øl m/aquavit.
Fredag gikk vi en tur med Brage og Frøya så de fikk hilse på hverandre. Frøya fortalte sønn’ sin at hun er eldst og bestemmer, he he. Brage skjønte tegninga ganske raskt og holdt en liten avstand etter det. Senere på dagen trente vi feltsøk med Brage, Frøya, Totto og Rasmus. De var så flinke alle sammen så. Utover ettermiddagen og kvelden begynte de andre gjestene/valpekjøperne å komme. Det ble litt sent før alle var på plass på grunn av trafikkulykker og køer. Endelig var alle samlet og vi satte oss til bords, reker m/tilbehør, øl og hvitvin sto på menyen. Det ble en veldig hyggelig kveld, god stemning og latteren satt løst.

Lørdag etter felles frokost startet vi opp med en innføring i rundering. Rune var ansvarlig for opplegget og dette ble en vellykket dag for alle. Først kjørte vi en demonstrasjonsrunde med Frøya for å tegne og forklare hva dette går ut på. Deretter tok vi en og en hund, og alle fikk kjørt to økter hver. Jeg ble mektig imponert over hvor fort alle disse tre gutta lærte. Ingen av de har apporteringen inne, men å hente løsbitt hos figuranten og så komme inn til fører var null problem. Jeg så at både hunder og eiere storkoste seg og syntes dette var kjempegøy, jeg så vel også at Rune og Hilde var stolte av sine A-Bart-barn 🙂
Til sist fikk lille Titti, søsteren til Totto, også prøve seg med løsbittet. Snakk om turbo da, det var full fart ut og full fart inn, skulle ikke tro at hun hadde gjort noe annet, kjemepegøy å se disse dvergene jobbe like bra som sine «storesøsken». Det ble mange timers trening, alle var fornøyde, både de på to og de på fire. Så slappet vi av litt før grillingen startet. I mellomtiden trimmet jeg ned pels på Brage, en så stri pels som disse avkommene har skal man lete lenge etter.
Så var tiden inne for å fyre opp grillen, en sulten gjeng etter dagens økt var klare for litt mat. Det ble igjen en hyggelig kveld med god mat og godt drikke. Rune og Hilde hadde mange artige historier å fortelle fra deres aktive tid med riesenschnauzere, noen skrekkhistorier og mange komiske situasjoner.

Søndagen hadde vi planlagt å gjennomgå noen enkle LP-øvelser. Men siden de fleste hadde noen timer å kjøre, så ble det mest sosialt med kaffe og prat/spørsmål på trappa. Jeg tok en pels-runde på Willis, nappet ned det jeg kunne og deretter sommerklippen. Fant var nylig trimmet i pels, han var så fint stelt så her behøvde jeg ikke å gjøre noe. Så var avreisen kommet for de fleste, helgen gikk så altfor fort. Det var trist å skilles, jeg har virkelig kost meg med barnebarna, se at de har det så bra, er fine familie og brukshunder. Snille, sosiale, trivelige individer. Alle tre var så typelike både eksteriørt og i oppførsel.
Jeg fikk tilbudet om å være over til mandag, så igjen takket jeg ja til tilbudet. Vi koste oss med litt restemat på kvelden, tittet litt på TV’n, det ble tidlig kveld for å si det sånn.

Dette ble et vellykket og trivelig valpetreff. Både store og små har kost seg i Vrådal. Heldige med været var vi også. Litt regn på fredag, men sol både lørdag og søndag.

Tusen takk til Rita og Svenn Viggo for at de lånte ut sine hytter.
Tusen takk til Rune og Hilde for det de bidro med av kunnskaper og historier.
Tusen takk til ALLE mine valpekjøpere for at dere tar så godt vare på deres hunder
Tusen takk til Frøya og A-Bart for at dere fikset denne kombinasjonen så bra.