6. Februar

I dag har vi hatt besøk av min datter og barnebarnet mitt Vilde. Vi startet dagen med en god frokost før vi tok med oss akebrett og hundene til Ringbanen. Frøya var den heldige vinneren som fikk trekke Vilde på akebrettet, da var det to jenter som koste seg. Det var en fin tur, Rasmus og Totto koste seg også, Rasmus var glad som fikk løpe litt løs. Jeg merker ingen ting på Rasmus etter operasjonen, så det blir litt vanskelig innimellom og sette grenser for hvor mye han skal få «utfolde» seg. Litt må han jo få lov til, og så er det vel sånn at dyr restitueres fortere enn mennesker. Men så har en «svakheten» til riesenschnauzeren da, at de har en høy smerteterskel. Rasmus er ihvertfall glad og fornøyd, klar for nye utfordringer, så alt ser lovende ut.

På kvelden dro jeg bort til hundeklubben og trente litt lydighet med alle tre. Lenge siden Frøya har gått, det merket jeg, tent som et lys og klar som et egg. Litt finpuss nå så skal vi prøve oss i kl2.
Det er mange som lurer på hvorfor jeg ikke har kommet lengre med Frøya enn det jeg har. Hun blir jo snart syv år og er en drøm å jobbe med. Saken er den at hun har hatt tre kull, vært igjennom tre store operasjoner (IKKE i forbindelse med kullene) og at mor har til tider vært lei all trening og tatt noen pauser. Men Frøya er fremdeles ung og sprek og blir bare bedre og bedre med årene, så løpet er ikke kjørt ennå.
Etter trening så kjørte jeg innom Janne og hilste på schäfervalpene. Snart 6 uker gamle nydelige knøtter, de er så skjønne og så lukter de så godt. Det er trygge og fine valper, nysgjerrige og med et stort pågangsmot. Skal bli spennende å følge de fremover.