31. DESEMBER

 

Da er det tid for en oppsummering av året som har gått. 2013 startet med mange fine turer til fots og på ski og mye hundetrening. Jeg satte meg noen mål jeg ønsket å nå med Zulu i løpet av sommeren, så det ble en inntensiv vår med mye trening. Men en kneskade (på meg) satte en stopper for det, så vi nådde ikke helt opp dit vi ønsket dessverre. Men vi fikk med oss et par konkurranser og en bestått utholdenhetsprøve. Vi får komme sterkere tilbake i 2014. nytt år med nye muligheter.

Denne våren var også en tøff tid for min gode gamle Frøya og meg selv. Frøya begynte å vise tegn på at alderen begynte å ta tak i kroppen hennes, men det gode humøret hennes var der helt til siste sukk. Så i april tok jeg den tunge avgjørelsen og sendte henne over regnbuen. Jeg savner henne veldig ennå, hun var en gledesspreder og ei tjohei jente, alltid liv med Frøya rundt seg. Men livet må gå videre og jeg fikk konsentrert meg mer om Zulu og Totto etterhvert.

 

I midten av mai var det igjen duket for treningssamling med riesenschnauzer-gjengen. Sted; Elverum hos Terje og Inger Østlie. Som alltid en veldig hyggelig weekend og gode treningsøkter. Jeg var også på et ukeskurs her i uke 32. Jeg og hundene hadde en fantastisk uke med variert trening. Man kommer til dekket frokostbord og etter en dag i skogen får man servert middag. Og flotte overnattingshytter, man har det som plommen i egget når man er der. Etter endt uke var vi alle slitne og lykkelige og med mange gode tips og nye innputt i ryggsekken. Godt jeg rakk disse samlingene før jeg var så uheldig å ryke korsbåndet. Det ble noen uker med ro på hundene og det merkes etterhvert med dårlig kondis og halvfete barter. Etter noen runder med leger og div. kom jeg endelig til ekspertisen på NIMI (Norsk Idrettsmedisinsk Institutt). Her fikk legene «strekk» fordi jeg ikke hadde kommet til behandling tidligere. Men jeg kom i gang med behandlinger og trening og må nok fortsette godt ut i 2014 også. Etterhvert ble jeg såpass gangbar at hundene igjen kunne få gleden av å bli med mor i skogen. Vi hadde mye å ta igjen. Så på sensommeren prøvde vi oss på et par konkurranser og med de forutsetningene vi hadde så var jeg godt fornøyd med resultatene. Som sagt, neste år….

Siste helg i september var det igjen duket for Bruks-Bart samlinga i Hønefoss. 20 stk som samlet seg på Onsakervika Camping og med Eggemoen som terreng ble det igjen en fantastisk treningshelg. Jeg satt igjen med en god magefølelse når helgen var over, da er det moro å kunne være «arrangør» for et slikt treff. Så neste år er allerede booket inn på Finnskogen. Ser frem til det. Ellers utover høsten har jeg fått være med Asker/Hønefoss-gjengen på skogstreninger, alltid like hyggelig å være med her. Jeg har også hatt noen turer opp til Moelv/Lillehammer-bartene og hatt noen flotte treninger sammen med de også. Flott terreng og hyggelig selskap. Og når man atpåtil får servert hjemmelagede elgkarbiser varmet på bål i skogen, ja da blir det fullkomment. Håper vi får mange fine dager neste år også.

Siden denne kneskaden skjedde nå så forandret jeg litt på valpeplanene mine. Jeg hadde planlagt kull på Zulu våren/sommeren 2014. Men siden jeg nå vil være delvis sykmeldt i en god stund fremover passet det å fremskynde planene. Så Zulu har hatt en desember-date med Norton og hvis det har båret frukter blir det liv i huset i fra midten av februar med leveringsklare valper i mot slutten av april. Våren er jo en flott tid å få et nytt familiemedlem på.

Den grønne julen er snart over, vi har kost oss med familie og venner. Vi har vært et på par fotturer i høyden for å få smaken av vinter, til og med en skitur rakk vi før snøen ble borte igjen.

Det var vel i grove trekk hvordan 2013 har vært for meg og mine. Vi ser frem mot å starte på et nytt år med nye muligheter. Da gjenstår det å ønske dere alle et riktig godt nyttår 🙂