31. MAI

 

Tirsdager er det konkurranse-trening i hundeklubben. Føler vel at jeg og Zulu nå har kommet såpass i gang at jeg blir med i denne gruppen også fremover.

Kvelden ga ihvertfall uttelling for min del. Fikk hjelp med «sitt og bli», her har Zulu lett for å forflytte seg når jeg går tilbake og inntil. Men i går fikk vi det til etterhvert så da har jeg en lekse å gjøre. Lineføring/fri ved fot begynner å bli bra, har fin kontakt. Vendinger og holdter begynner også å komme på plass. Så det går da fremover :-). Men jeg har ingen hastverk med å starte, jeg ønsker å bruke litt tid og la Zulu få «modne». Jeg skal ha henne i mange år forhåpentligvis, så vi har god tid.

 

Før LP-treningen så møtte jeg Marianne og Odin. Jeg hadde lagt ut et spor som lå klart til Marianne kom. Odin stresser ennå litt i starten, så han blir litt unøyaktig, men de har stor fremgang på de få sporene jeg har hjulpet dem med.

Før det igjen, så traff jeg Roar som har schäfer. Han fortalte meg at hunden hans hadde blitt angrepet av en annen hund noen dager tidligere, og at hans hund hadde flydd på en jakthund dagen før. Roar var rimelig fortvilet, redd for at dette skulle føre til flere uheldige episoder. Så jeg tilbød meg å ta med Zulu og gå en tur sammen med de i bånd. Schäferen var noe «utagerende» med det samme vi begynte å gå, men Zulu bryr seg ikke, hun er opptatt med sitt. Etterhvert så roet gutten seg og resten av turen var greit. Roar var fornøyd, og håpet dette ville hjelpe.

Nå nærmer det seg NSBK sin utstilling på Bogstad Camping. Jeg har meldt på Zulu og Frøya, henholdsvis veteran og junior. Har ingen forhåpninger til noe premieringer her, det er påmeldt hele 34 riesen. Men jeg gleder meg til å treffe kjente og syntes slike utstillinger er koselige. Det viktigste er ikke å vinne, men å delta. Og ikke minst fin trening for Zulu. Pokker, jeg kom plutslig på at jeg har jo ikke trent «show» med jent’ungen. Ja, ja…..vi får se da…………