8. JULI

 

En forsinket oppdateringer på søndagens utflukt. Jeg og hundene tok turen opp til Moelv, nærmere bestemt Bøverlund, for å trene spor, rundering og felt. Sammen med oss var Berit og Haumann med Norton og Candy, Astrid og Svenn Erik med Pascalle og Albin, Mari-Anne og Torger med Sorry og Mack. Så det ble jo et aldri så lite riesentreff dette :-).

Totto fikk et langt spor denne gangen også, men med lengre liggetid. Det ble vel over to timer gammelt før jeg gikk det, men null problem for lillemannen. Det var jo optimale sporforhold denne dagen, så dette sporet kunne ha ligget to timer til uten at ferten hadde blitt svekket av den grunn. Totto sporet av en gang sånn ca midtveis, det var tydelig at det var ferske elgspor som hadde krysset sporet vårt. Men vi fant tilbake til vårt eget spor og resten gikk problemfritt. Totto virkelig digger sporsøk, uansett terreng for denne lille tassen. Om det er tett kratt, høy lyng, barmark, mose, myr…osv…osv…han går på. Nå må jeg begynne å legge inn litt utfordringer etterhvert så får jeg se hvordan han løser det :-).

Zulu fikk rundere en omgang. Hun er langt inn i løpetiden sin, så litt slapp i fisken er hun om dagen. Og med den trykkende temp’n som er om dagen så er hun mer eller mindre utslått. Zulu samlet sine krefter og runderte bra. Denne gangen startet vi uten noen form for påvirkning siden jeg har kjørt det hver gang. Så fylte vi på med litt motivasjon underveis. Så alt i alt var jeg fornøyd med runderingen.

Feltsøk. Kjørte Totto og Zulu samtidig, da har de en liten konkurranse seg imellom. Men Totto syntes det var like lurt og hente feltgjenstander direkte fra posen i stedet for ute i skogen. Han ække dum den gutten der, he he. Zulu jobbet godt, jevn fin fart og plukket alle duppedingsene.

Norton, Pascalle og Albin gikk flotte runderinger, tre staute karer i skogen det. Candy og Mack gikk hvert sitt spor, og dette er lovende unge fremmadstormende riesenschnauzere. Etterpå var det fri utfoldelse for de minste. Når Candy og Mack bodde hjemme så hadde disse to en connection, det var alltid de to som lekte sammen og sov sammen. Kan ikke huske at jeg har sett et slikt bånd mellom to valper tidligere. Når man ser de nå 5mnd gamle, så er det der ennå. Spesiellt og rørende.

Nå nærmer det seg avreise til riesenlägeret, 3 dager igjen. Gleder jeg meg??…….JAAAAAA. 5 av valpene og Brage er deltakere i år, jeg gleder meg til å treffe igjen alle sammen. Utstilling på søndag med 4 av bandittene i valpegruppa, det blir spennende. Zulu er påmeldt i bruksklassen + 35 riesen til 🙂

 

 

 

 

007 013 014 016 018 024 026 050 056 060 064 065 068 082 091 093 095 101 104 108 112 115