21. SEPTEMBER

 

En fantastisk brukshelg på Finnskogen er over, ett år til neste Bruks-Bart samling :-). Vi har booket samme helg neste år allerede, så vellykket var det. Vi ble totalt 18 stk fordelt på tre grupper, denne gangen kun runderingsgrupper. Det var nok terreng til de som ønsket spor i tillegg. Berit Behrns, Arnt Reiten og Per Jacobsen var lagledere, takk til dere for at dere stiller opp.

Vi var noen ivrige som kom torsdag og resten av gjengen kom spredd utover på fredagen. Jeg og Berit dro ut i terrengene på torsdag formiddag og merket opp løyper slik at alt var klart til fredag. Fredag morgen dro vi til skogs og flere kom til etterhvert utover dagen og fikk kjørt noen økter med hundene. Det ble spor og felt denne dagen og noen få meldinger. På kvelden ble det en hyggelig samling med forventningsfulle førere som gledet seg til oppstart neste morgen.

Lørdag morgen var det utreise til skogen klokken 09:00 og vi var tilbake ved 17-tiden. Mange flotte timer i skogen med nydelig vær og flinke hunder og førere. Alle var fornøyde når de kom tilbake fra skogen, bare positive tilbakemeldinger. De fleste runderte og så ble det spor og felt på valpene. Og noen tok til og med en liten lydighetsøkt, kjempebra. På kvelden hadde vi bestilt felles middag på kroa, elgkarbonader og dessert for de som orket det :-). Ny sosial samling på kvelden med et lite glass og gode samtaler.

Søndag morgen, ut igjen klokken 09:00. Før vi dro ut i terrengene så tok gruppene farvel med hverandre siden det ble direkte avreise hjemover etter treningen. Været var ikke helt på vår side denne dagen, regn men med grei temperatur. Men bruksfolket lar seg ikke stoppe av været, hund skal trenes uansett. Atter en ny flott treningsdag for alle. Jeg fikk mange fine tilbakemeldinger på vei hjem, så da er det moro å arrangere slike samlinger. Tusen takk til dere alle som ble med å gjøre denne helgen til en ny flott Bruks-Bart samling.

 

Så må jeg jo skrive litt om Zulu og Totto sine bragder :-). Fredag fikk de begge feltsøk. Zulu sitt felt var kun med pinner denne gangen og hun plukket alle med stor iver. Totto fikk et «normalt» felt, ikke like ivrig som sin storesøster, det virker som han har mistet litt interessen for feltsøk. Men pyttsann, vi kan finne på noe annet moro. Både lørdag og søndag har jeg rundert med Zulu og denne helgen ville jeg bruke til å teste ut utholdenhet, motivasjon og «flying». Jeg er veldig fornøyd med utholdenhet og motivasjonen hennes, hun gikk mange fine tomslag uten å miste trua på at det var figuranter der ute. Vi prøvde på et par flyinger uten det helt store resultatet så dette får jeg ta tak i til neste helg når jeg skal på ny samling. Totto fikk et spor på lørdag og et nytt feltsøk på søndag. Sporet er bankers og feltet hans gikk bedre på søndagen. Så jeg har selv hatt en super helg og er strålende fornøyd med hundene mine. Jeg har kost meg med godt selskap, mange flotte riesenschnauzere med eiere. Jeg og Berit delte hytte og vi kunne ha hundene med oss inn. Det er litt deilig nå på denne tiden hvor det blir litt rått og kaldt på kvelden og natta. Og så må jeg jo få skryte av valpene som var med. Candy, Cody, Mack og Castro. Castro og Cody var på min gruppe så de fikk jeg sett i aksjon. Castro har så smått begynt med innlæring av rundering og det virker som han tar dette på strak arm. Nina skal ha halsmelding og den sitter inne allerede på lillegutten. Helle konsentrerer seg om feltsøk og du verden så fint søk han har. Ivrig og jaktlysten er på topp, dette er veldig bra. Candy og Mack var på gruppa til Berit og de har gått spor i helgen. Tilbakemeldingene er bare positive, fornøyde hundeførere :-). Brage har også vært med men jeg fikk dessverre ikke se han så mye siden Rita var på en annen gruppe. Jeg fikk jo hilst litt på ham og han er trivelig og glad gutt.

Så nå får vi lade batteriene til neste helg, da blir det ny runde med samling. Denne gangen med NSBK hos Terje og Inger. Gleder meg 🙂

 

 

001 003 004 007 009 016 021 022 025 027 029 032 035 037 038 041 045 047 048 049

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

053 063 065 066