30. SEPTEMBER

 

Da er nok en fantastisk riesenhelg over.

Denne helgen har en gjeng med flotte riesenschnauzere og hundeførere/eiere møttes i omegn Hønefoss for en bruks-bart samling. Overnattingen var ved Onsakervika Camping, enkle hytter og plass til vogner. Samlingsplass utendørs men under tak, og med terrassevarmere så gikk det helt fint å samles der på kveldene for felles mat og hygge.

Hvis jeg ikke har telt helt feil så var vi fra 16-18 stk inkludert de som kom på dagsbesøk, helt utrolig. Dobbelt så mange som i fjor….hvor mange blir vi neste år mon tro :-). Satser nok på Finnskogen neste år hvor fasilitetene er noe bedre og ikke minst nytt terreng. Og ekstra hyggelig var det at vi fikk gjester fra Sverige denne gangen.

Treningsterreng for denne helgen var Eggemoen, store flotte områder for alle. Det ble 2 runderingslag og ei sporgruppe. Noen kom torsdag kveld, resten kom fra fredag formiddag og utover dagen. Så det ble en liten treningsøkt på fredag også. Både rundering, spor og feltsøk, en god start for alle. På kvelden ble det grilling, latter, bli kjent og hyggelig samvær.

Avreise til terrenget kl.08:30. Alle var klare for en spennende dag i skogen, lagene delt opp og alt lå til rette for en spennende dag. Det fine var at vi fikk felles stamplass slik at vi kunne innta lunsjen felles og dele våre erfaringer. Jeg valgte rundering denne helgen og jeg var på lag med Trine og Per(instr.)m/Jackie og Hepp, Nina m/Lukas og Berit m/Norton. Lørdag hadde vi en krevende løype for å si det mildt, det var bratt og masse berg og daler, men du verden som hundene gikk i dette terrenget. Man ble litt bekymret for at hundene kunne skade seg men det gikk veldig bra med alle sammen. På Zulu tror jeg poletten har falt ned, hun runderte med høy motivasjon og full speed, det kom et par tårer må jeg innrømme. Hun har virkelig kommet i form etter en «lat» sommer, da var hun uten kondis og halvfet stakkar. Alle hundene gikk utrolig bra i dette trrenget, tror faktisk at litt vanskelige oppgaver bare «tenner» disse riesenschnauzerne. Vi har vel litt lett for å undervurdere dem. På kvelden ble det bestillt pizza og nok en hyggelig kveld med skål og latter. Men de fleste av oss var nok litt slitne og trøtte etter en lang dag så det ble tidlig kveld. Bra, da var vi våkne og opplagte for en ny dag på søndag.

Denne dagen startet vi med oppvising av øvelsen rapport. Våre svenske gjester trener og konkurrerer i dette så det var veldig interessant å se og få litt informasjon om denne sporten. Kanskje man må samles til en helg i Sverige for å teste dette?? Vi byttet terreng denne dagen så vårt lag fikk en enklere løype. Var litt spent på Zulu nå om hun begynte å kjenne litt på kroppen men på første runde var hun like pigg og hadde veldig lyst til å finne disse kule menneskene ute i skogen. Runden etter lunsj begynte hun nok å tømmes litt, ikke fult så stor fart men viljen var det ikke noe å si på. Vi har også kjørt tomslag for første gang på Zulu gjennom helgen, jeg og Zulu har rett og slett hatt en knallhelg hvor alt har gått riktig vei. Nina, Berit, Trine og Per sine hunder har også gått til gullmedalje denne helgen. Fikk også tilbakemelding fra de andre gruppene at alt hadde gått på skinner. Det var mange valper og unghunder denne gangen så de har fått mye innputt og jeg går ut i fra at de sov godt på hjemveien. Og så må jeg ikke glemme lille Tottomannen da. Han er jo alltid med på alt og han har fåtte være med som terrengtråkker, sjarmør, feltsøker, utpå30meterogfågodbit-rundering, hodeputevarmer og diverse. Han er bare god han.

Så nå sitter jeg igjen med en skikkelig god følelse av at dette ble en vellykket helg. Har så langt bare fått positive tilbakemeldinger og det varmer. Jeg legger jo ned litt tid i dette så da er det ekstra gøy at det funker. Så neste års samling er allerede under planlegging.

 

 

 

 

023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

025

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

026

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

032

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

034

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

038

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

036

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

040

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

015