22. MARS

Da snakker jeg om Rasmus og Frøya. Vi troppet opp på en internkonkurranse i lydighet hos Stovner Hundeklubb i dag. Tenkte at dette var en fin mulighet for gjennomkjøring før LP-sesongen starter for fullt. Men herregud, noe så tragisk, he he. Først gikk jeg LP1 med Rasmus, noe så slapt og hengehue skal man lete lenge etter. Vi kom oss i gjennom på et vis uten en null da, men det hadde vært kjekt om han hadde vist litt mer motivasjon, derfor Daffy Duck i dag. Men Frøya derimot, hun var jo helt turbo. Startet i LP2 for første gang, og jeg syntes hun gjorde bra figur. Hun er jo stikk motsatt av rasmus, full av energi. Jeg fikk to 0’er, men er veldig fornøyd allikevel. Så nå veit jeg litt mer hvordan jeg ligger an, så da er det bare å finpusse litt her og der.

Det pågår en del «heite» diskusjoner for tiden angående kastrering, side opp og side ned på de forskjellige gjestebøker og blogger. Etter min mening bør ikke sånne innlegg skrives på disse sidene. Er det ikke bedre å ta kontakt pr.telefon til den det gjelder og ta diskusjonen der og da og fortelle sin mening. Og få høre versjonene fra den det gjelder. En fjær blir til hundre høns i slike tilfeller.
Leste også i an annen dagbok om sladder og baksnakking. Har selv vært utsatt for dette og fått høre at faren til Ramus gir HD. På hviket grunnlag kan disse «bedrevitere» si det? Jeg brukte samme far på mitt første kull, noe som dessverre ga HD, men jeg har sjekket opp med forskjellige veterinærer som er spesialister på dette området. Og svaret jeg fikk var at det mest sannsynlig er kombinasjonen som ga dette resultatet. Og at HD-statistikken økte med 25% etter det nye avlesningssytemet kom. Vel, disse ryktene om Rasmus har ihvertfall spolert et par parringer. Men avkommene etter den kombinasjonen jeg hadde er ihvertfall mentalt friske og har heller ingen andre sykdommer. En blir nok litt for opphengt i HD, de fleste dør med det, ikke av det. Jeg skulle ønske at vi hundefolk kunne stå litt mer sammen og løfte hverandre opp. Vi har en felles hobby/livsstil uansett rase, tenk så hyggelig det hadde vært.