25. AUGUST

 

I går deburterte vi i NBF spor kl.C for Norsk Schäferhundklubb avd. Oslo. Jeg og Zulu hadde vel ikke de beste forutsetninger for å hevde oss denne dagen akkurat. Zulu er i dårlig spor- og kondisjonsform, hun er innbildt svanger og så har vi hundefører’n da som ikke er 100% gangbar. Men jeg tenkte som så at vi tar med oss dette stevnet som en trening og en test på hvordan det ligger an.

Oppmøte og trekning. Jeg trakk startnr.5. Sporene skulle gås først og det var greit for oss siden det allerede så tidlig på dagen begynte å bli varmt. Mitt første «offisielle» sporoppsøk gikk ikke helt sånn som det gjør på trening, he he. Etter litt rot tok hun baksporet før hun fant riktig utgang, dette ga oss bare 5 poeng. Jeg syntes Zulu rotet en del i sporet, enten har det vært mye tråkking der eller så kan det være den «dårlige» starten som satte henne litt ut. Vi kom inn med god margin men Zulu gikk over tre pinner så dette ga oss bare 7 poeng. Jeg syntes hun jobbet bra alikevel, som sagt så er hun ikke helt i toppform. Så var det tilbake til stevneplassen og lydighetsøvelsene. Da er det godt å ha et sent startnummer, for da kunne Zulu ligge og lade batteriene sine :-). For det hadde hun tydeligvis gjort, hun var klar for nye øvelser. Vi startet med lineføring som ga oss 9 poeng. Zulu gikk utrolig bra. Gå foran i line; 6,5. Under kommandoen «stå» så snur hun seg og kommer mot meg. Dekk u/marsj; 8. Hun tror vel at hun skal gå foran en gang til da for hun er litt foran meg. Innkalling; 9. Kryp; 7,  dobbelkommando og litt høy. Apportering; 7, dobbelkommando + skjev innsitt. Hopp over hinder; 0, bråstopp ved hinderet. Jeg sto nok litt for nærme, så neste gang….. Jeg velger å stå over fellesdekk og glad er jeg for det. Kun 3 hunder som stiller til fellesdekk og alle 3 reieser seg eller stikker. Vel, vi ble nr.4 av 5. Jeg er fornøyd etter dagen og vi hadde det moro. Jeg og Zulu gjorde vårt beste og vi koser oss på stevner, nye og gamle bekjentskaper. Og jeg må si det igjen altså; bruksstevner er noe eget, alltid hyggelig stemning og det tas hensyn til hverandre hele tiden. Alle ønsker hverandre lykke til og gir hverandre en klapp på skulderen hvis det trengs. Jeg gleder meg til neste stevne, må sjekke terminlista for neste nå 🙂

 

 

Ikke den beste kvaliteten på bildene

 

 

NBF-CNBF-C2