17. DESEMBER

 

Jammen lenge siden sist ser jeg, dagene og ukene går så altfor fort. Vi, jeg og Zulu, er ennå i en slags «feriemodus» når det gjelder trening. Eller det er vel feil å si at Zulu er det, for hun klør i kroppen om dagen, he he. Samboeren spurte meg her en kveld om det ikke snart var noe trening i hundeklubben…..hmmm…Ja ja, må vel starte opp igjen snart kanskje.. Det blir mange og fine turer med bartene, både med og uten ski. Så de får det de trenger av mosjon i hvertfall.

Frøya er nå i full fart igjen og det er godt å se at denne aldrende primadonna’n fortsatt nyter livet i det fulle. Frøya ble plutselig halt og jeg fikk ikke komme i nærheten av den høyre framlabben hennes. Etter litt overtalelse med godbiter fikk jeg kjenne og fant en stor kul ved ulvekloa. Når man finner slikt på gamle hunder så tenker men det værste med en gang, men etter undersøkelser og røntgen hos veterinær kunne jeg senke skuldrene. Frøya hadde nok forslått seg skikkelig, en real blåveis. Hun har nok hatt vondt stakkar, for når Frøya viser smerte, ja da har hun vondt. Så det ble noen dager med Rimadyl og ro men nå er det full fart igjen :-). Mens jeg var hos veterinæren så spurte jeg om hun kunne lytte litt på hjertet hennes, og som jeg hadde mistanke om så var det en bilyd på hjertet. Når vi er på tur hvor de kan løpe fritt så legger Frøya seg ned for en liten time-out, og når hun blir litt oppspilt så høres hun ut som en hvalross. Når Frøya er aktiv så får hun også en stor hard klump ved kneet bak, og dette er mest sannsynlig en gammel skade i muskelfester. Ja ja, hun har jo ikke akkurat levd noe sofaliv denne damen. Og noen andre kuler her og der, men jeg prøver å ikke tenke så mye over det, dette vil hun mest sannsynlig dø med og ikke av.

 

En liten husmorferie har det også blitt. Jeg, barnebarnet og min datter har vært på en 5-dagers i Spania. Mine foreldre nyter pensjonistlivet i vinterhalvåret der nede. Det var 5 deilige dager med ren avslapning. Hver morgen gikk jeg og Vilde ned i det oppvarmede bassenget og tok en dukkert før gikk til parken og matet ender. Det ble fjelltur, strandpromenadetur og shoppingtur. Våkne opp til dekket frokostbord, ut på kveldene og spise middag. Ja, jeg hadde ferie :-).