21. FEBRUAR

Denne helgen var det NKK’s utstilling i Bø i Telemark som stod på kalenderen.
Jeg var så heldig å få være reisefølge sammen med «Gregorius-Lone». Vi pakket bilen fredag formiddag med 3 dvergschnauzere og 1 riesen og satte kursen mot Telemark. Været var flott på fredag, så kjøreturen var en flott opplevelse. Vi ankom hotellet på ettermiddagen, et koselig lite hotell med fine rom. Her var det lov til å hundene på rommet også, det satte Frøya og Totto pris på, de koste seg glugg ihjel.
Vel innlosjert, så gikk vi en tur med dyra, innom en butikk og kjøpte styrkevann før vi startet med pels-stellet.
På kvelden var vi nede i spisehallen og inntok en aldeles nydelig aftenbuffet. Det ble ellers en rolig kveld med OL-gull på sengekanten.

Lørdag startet vi tidlig opp og dro til Telemarkshallen uten de helt store forhåpningene.
Totto var først ut og fikk en første og en andre premie. Gutten har for store ører, he he. Men han bruker de godt ihvertfall (mor ler).
Så var det de sorte diamantene til Lone, en med CK og en med slett rød.
Så var det lenge å vente til Frøya og Brage skulle i ringen. I mellomtiden traff jeg igjen kjente fra Sandefjord, Asker og Telemark som er aktive med riesen innen bruks og redning. Så jeg fikk da tiden til å gå 🙂
Endelig skulle riesen i ringen og Brage var første-gutt ut. Han gikk ut med HP og en kjempefin kritikk. Brage trenger ennå tid på å legge seg ut, men du verden for en kjekk kar. Det var mange rundt ringen som likte ham, og det er veldig hyggelig med slike tilbakemeldinger.
Etterhvert var det Frøya sin tur og det var nervepirrende. Dommeren stod og vurderte lenge og til slutt fikk hun CK og CACIB og en veldig bra kritikk. Her fikk jeg også tilbakemeldinger fra ringside om at de syntes Frøya var den av tispene som viste seg best frem og som tydelig viste at hun liker dette. Men Frøya er en skøyer, hun er jo helt «kokko» noen ganger og er helt på tuppa. Det er artig med livlige hunder selv om det kanskje ikke alltid tar seg pent ut i en show-ring, men hvem bryr seg vel om det så lenge hunden har det gøy.

Da dette var over så fikk jeg hilst på de vordende foreldre til min ny-bestillte valp. Hvis alt går etter planen så kommer det et nytt bartedyr hjem til oss i August. Det er passe tid for meg med tanke på å få Rasmus litt på avstand og ikke minst på grunn av ferie.

Så var turen kommet for å sette nesen hjemover. Det var et skikkelig vintervær for å si det mildt, sterk vind og snø. Men Lone er en dyktig sjåfør, så dette gikk veldig bra.

Tusen takk til Lone for en veldig trivelig tur. Og tusen takk til Rita og Svenn-Viggo som eier Brage, han kunne vel ikke ha hatt det bedre noen plass.
Og en stor takk til Charlotte som har Nemi (e.Frøya og Falco), endelig fikk jeg sagt hei til dere også. Og Nemi er den trivelige og gode tispa som jeg har blitt fortalt. Dessverre så er det jo alltid litt travelt på slike utstillinger, man ville jo gjerne ha hatt litt bedre tid med hver enkelt. Men det kommer vel flere anledninger.