7. OKTOBER

 

I dag var vi tilbake på Prestmoen og fikk oss litt skogstrening sammen med Arnt og «Brask», Per og «Jackie» og, Lisa og «Dina» og meg selv. Altså bare riesenschnauzere i dag :-). Vi kjørte rundering på alle ekvipasjene, to runder hver. Alle gikk vel som forventet/ønsket.

Det går lenge mellom hver gang Zulu runderer så vi må liksom starte på skrætsj hver gang. Så første økt fikk hun påvirkning i form av lyd men går ikke langt nok ut det første slaget, men etterhvert løsnet det. Runde to gikk hun mye bedre og langt ut og tre perfekte slag (i mine øyne). Så vi fikk en bra avslutning på dagen. Selv om spor ligger mitt hjerte nærmest så er det utrolig gøy med rundering og en liten avveksling for hund og fører.

Det var 4 meget bra riesenschnauzere i dag som viser at de er en arbeidsrase, eller som noen sier; en skogsmaskin, eller; en langdistansehund. Det varmer en patriot’s hjerte.

 

Ellers så har det blitt noen fine formiddagsturer i det nydelige høstværet vi har hatt hittil. Jeg har funnet et par nye plasser på Minneåsen som passer for hu gamlemor også. Hun er jo så glad når hun får være med på tur, løpe løs i skogen i sitt eget tempo. Jeg syntes også at hun har blitt i bedre form nå utover høsten, mere livsglede og litt mer futt. Kan ikke se at hun har noe plager av forkalkningene sine heller, så da har det vel stabilisert seg vil jeg tro. Hun spiser godt og er frisk ellers, har sine runder med Totto som er dem’s greie :-). Herlig.