14. JUNI

 

I kveld har vi trent sammen med bruksgjengen igjen. Jeg var litt tidlig ute og fikk tatt et par øvelser før de andre kom. Rakk også å tråkke opp feltet så det var klart.

Jeg startet med hopp over hinder, deretter apportering. Og Zulu kan :-). Kjempeflink var hun, «luremusa»

 

Så ble det feltsøk, jeg ville teste Zulu nå uten noen form for påvirkning. Og hun visste hva hun skulle gjøre, fin fart, fint søk, nøye og plukket rariteter med inn til mor. På runde nr to så ble det lagt en gjenstand på en rotvelt, altså ikke på bakken. Hun hadde den i nesa lenge men klarte ikke helt å lokalisere. Vi kjørte på med en påvirkning og da var det i boks. Hun klatret opp og hentet badesandalen til Siri, he he.

Feltsøk er også en øvelse jeg liker godt. Moro å se hundene jobbe selvstendig, målrettet og har fokus på jobben sin. Dette er også en øvelse man fint kan trene på egenhånd.

 

En kort og trist historie til slutt.

I går ettermiddag fikk jeg en telefon fra en ung mann som hadde en riesen hanne på litt over to år. Han var desperat etter å få hjelp med problemene han hadde med hunden sin. Vi hadde en lang samtale og han fortalte om alle utfordringene han hadde med sin riesen. Her var det så store mentale brister at dette kunne ikke omplasseres, det ville ha vært for risikabelt rett og slett. Så jeg var ærlig og fortalte ham hva jeg mente han burde gjøre, det er dessverre ikke alle som har livets rett, og når en hund ikke takler hverdagen på en normal måte så har ikke hunden det godt og i hvertfall ikke de som eiere som til stadighet må passe på 100 prosent. Det er trist uansett, men det handler om å være føre var. Skjer det noe katastrofalt, ja da er det for sent.