14. SEPTEMBER

Da er årets ferie unnagjort og den fikk en fantastisk flott avslutning. Denne helgen har jeg tilbrakt i Elverum hos Inger og Terje Østlie sammen med riesen-gjengen fra Lillehammer, Vestfold, Telemark, Jevnaker og Sogndal. Utenom riesenschnauzere var det også rottis, flatcoated retriver, schäfer og tervuren. Vi var en fin gjeng som fort fant tonen og hjalp hverandre i spor og rundering. Jeg og Rasmus var med i sporgruppa og vi fikk Inger som instruktør. Jeg har lært mye på denne helgen, Inger er meget dyktig og har en ro over seg som gjør at du føler deg trygg og ikke blir redd for å feile. Jeg lærte mye om hvordan lese hunden i de forskjellige terreng-miljøene en kan møte på. Blant annet ved terrengskifte, kuppert terreng, vind, når hunden er sliten osv..osv.

Det var oppmøte torsdag ettermiddag/kveld. Når alle var på plass, ble det en gjennomgang av helgens program og vi fikk utdelt hytter. Kl.20.30 ble det servert reker med tilbehør. Kvelden ble avsluttet i peisestua med litt sosialt hygge og noen skrøner selvfølgelig.

Fredag morgen var vi oppe kl.07.00, da var det lufting av hunder før frokost som var mellom 08.00-08.45. Så kjørte vi ut i skogen og treningsfeltet vårt. Inger samlet inn litt informasjon fra hver enkelt ekvipasje for å finne ut hvor langt hver enkelt hadde kommet. Vi la sporene for hverandre og Inger ble med hver og en rundt. Når det gjaldt Rasmus så fikk jeg beskjed om at «lillegutt» trenger utfordringer i sporet. Som sagt så gjort, he he. Det ble lagt ut et nytt spor til meg og Rasmus, og du dæven for et spor. Det var stupbratt ned og opp, det var over bekker og myrer, det var et felt midt i, det var krysset og det var sirkler og ja, jeg vet ikke hva… Men fy katta som Rasmus mestret den oppgaven. Han har en utholdenhet og en mestring som jeg ble mektig imponert over. Samtidig som han var rolig og ikke stresset selv om han ramlet av et par ganger. Det var jævlig godt å finne slutten, for fy så sliten jeg ble 🙂
Vi hadde alle en vellykket dag i skogen, alle var fornøyde med sine hunder og vi dro tilbake til «Østlie Camp» med et smil om munnen. Etter dusjing og diverse ble det servert verden beste suppe-lapskaus, det smakte himmelsk etter en lang dag i skogen. På kvelden satt vi i lavo’n rundt bålet og koste oss med et glass og det ble fortalt mange vitser og historier.

Lørdag morgen var det samme ritualet som fredag, lufting, frokost og ut i skogen. I dag skulle vi se litt på sporoppsøket til Rasmus. Dette har jeg nesten ikke trent på, så jeg var jo litt spent. Men dette var jo ittno’ pråblem for Rasmus. Her hadde jeg litt å lære, hvordan føre Rasmus frem mot sporet og hvordan jeg skulle holde lina og lese signalene til Rasmus. Jeg ble etterhvert god på dette, he he, så resten av dagen gikk smurt. Det som var ekstra moro å se, var de andre ekvipasjene og den fremgangen de hadde fra i går. Her fikk en se hvor mye samholdet mellom hund og fører har å si, at de kan stole på hverandre. Så var det tilbake til camp’n og en liten samling før middag. Vi fikk servert taco og pannekaker med trollkrem. Så ble det noen hyggelige timer i peisestua før vi tok kvelden.

Søndag og siste dagen på kurset. Vi startet med en gjennomgang av alle ekvipasjene og trente litt på momenter. Noen fikk lange og vanskelige spor, andre korte og motiverende spor. Jeg og Rasmus fortsatte med sporoppsøket, og i dag så vi resultater fra gårsdagens trening. Til slutt fikk vi et «vanlig» spor som avslutning. Jeg trodde kanskje at Rasmus ville være sliten nå, men nei da, han var like ivrig. Spor er vel det han syntes aller mest om tror jeg. Vi avsluttet litt tidligere idag siden det var siste dagen. Det ble servert mat og til slutt en sammenkomst med oppsummering av helgen. Alle som en var fornøyde, både på spor-og runderingsgruppa. Terje og Inger var også veldig fornøyde og hadde bare positive tilbakemeldinger til oss alle. Så var det å ta avskjed, klapp og klem og vi ses til neste år. Gleder meg allerede.

Så var det å kjøre rundt på bygda for å hente Frøya og Totto. Frøya har bodd sammen med Rex og Totto har vært hos Rune og Hilde og hatt det gøy sammen med sin søster Titti.

ostlie 001ostlie 008ostlie 010ostlie 011ostlie 013ostlie 032ostlie 022ostlie 025ostlie 028ostlie 029ostlie 030ostlie 031ostlie 041