5. AUGUST

 

Vi hviler ikke på kransen her i gård’n nei, i dag var det avtalt trening med Nina (Lukas)-gjengen på Persmoen, like utenfor Helgelandsmoen.

Jeg planla et spor til Zulu egentlig, hun er nok rimelig sliten etter campingtur og konkurransen så derfor var planen å ta det litt pent i dag. Men jeg ble spurt om jeg ville rundere og da slo jeg til og takket ja. Det er så sjelden jeg får trent rundering og så gir det en liten avveksling. Zulu fikk påvirkning ved å se fig’n gå delvis ut, men hun virket noe «tung» i starten. Men det tok seg opp etterhvert. Stakkar tenkte jeg, hun er sliten, hvor mye skal man presse en ung hund?? Runde nr to så kjørte vi på med lydpåvirkning, og du verden…da ble det fart på «høna» gitt, virket ikke «dau» da nei. Så jeg var veldig fornøyd med det og fikk gode tilbakemeldinger fra figurantene om at oppfører seg, tar bittet og snur inn til mor på midtlinja med en gang.

 

Jeg tråkket opp et felt 50×50 til de andre. Hadde ingen planer om å gi Zulu noe mer nå nei. Men jeg lot meg friste og tenkte at ett funn i feltet kan hun få. Men felt er jo noe Zulu liker så hun var klar som et egg igjen. Denne gangen fikk hun ingen påvirkning før søket, hun vet nå hva «søk apport» betyr og gjør en flott jobb. Veldig fornøyd med dette også.

Hvor mye bor det i disse hundene våre og hvor fort de henter seg inn igjen. Men man må være varsom og ikke overdrive også. De er ingen roboter, de er levende vesen.

 

MEN NÅ…Zulusupermus…..nå skal du få et par dager fri jenta mi 🙂

 

Takk til Nina, Arnt, Per og Trine at jeg får være med å trene sammen med dere, dere er en flott gjeng.