14. MAI

 

Torsdag morgen satte jeg og hundene kursen til Elverum for en langhelg med sporkurs hos Østlies Hundesenter. Den faste årlige mai-helgen med riesengjengen. Denne gangen ble det tre lag, to lag på rundering og ett lag på spor, så vi var en «voksen» gjeng denne gangen. Utrolig moro å se disse flotte brukshundene med skjegg som fungerer slik de er skapt for. Stor arbeidsglede og utholdenhet, de gir seg fa.. ikke før de er i mål. Men det kommer ikke av seg selv, det ligger mange timer trening bak hver enkelt ekvipasje men «grunnsåla» ligger jo i individet, det er bare å forvalte det på riktig måte.

Vår sporgruppe var så heldige at vi hadde en super instruktør, Ellinor Antonsen. Førr ei dame…. så positiv og løsningsorientert, mange års erfaring som hun delte med oss. Alle på gruppa reiste hjem søndag med et stort og fornøyd smil om munnen. Absolutt hele gruppa hadde progresjon i løpet av helga, kjempegøy.

Jeg og Zulu fikk tatt tak i de små justeringene vi trengte å trene på. Jeg hadde en plan på hva jeg ville ta tak i og dette fikk vi god hjelp med. Det jeg ville se nærmere på var terrengskifter og grusspor, starten som er litt for «heftig» før hun lander på sporet. Zulu fikk virkelig noe å bryne seg på men det fikk jammen meg jeg også. Så fra start på torsdag til slutt på søndag føler jeg nå at vi er på rett vei og hva jeg skal ta tak i videre. For min del må jeg bli mer tydelig i sporlina og stille mer krav, ikke bare la hun suse avgårde. Dette hjelper Zulu i søket og hun blir enda mer nøyaktig. Jo mer vanskelig sporet blir, jo mer konsentrert blir hun. Vi fikk mange utfordrende og vanskelige spor med diverse forstyrrelser og variert terreng og når «pipert-grisen» lå som slutt, ja da var det julekvelden og 17. mai på en gang. Vi fikk også en halv dag med feltsøk etter eget ønske. Her fikk vi også noen småtips for å bli enda bedre. Zulu søker utrolig bra, har fin fart ut og full fres inn med byttet. Så nå er det finpussen vi skal konsentrere oss om videre. Jeg fikk tilbakemeldinger om at jeg og Zulu samarbeider godt og at vi er et «team» og det er koselig å høre. Zulu fikk også høre at hun er en rå sporhund 🙂

De andre på gruppa hadde også store fremganger, bl.a søster og halvbror av Zulu. Moro å se likhetene og ulikhetene på en gang. Og «trønder’n» som underholdt oss med sine morsomme påfunn, herlig Inger Lande. Totto fikk også et spor og feltsøk + at han var pausehund og ryddehjelp. Han koser seg på tur, få masse oppmerksomhet og kos. 

Zulu’s kommende ektemann Norton var også med. Han og Berit var på runderingslag og jeg fikk tilbakemeldinger om at Norton er en maskin i skogen og de som ikke har sett ham før ble målløse. Men det vet jeg jo :-).

Som sagt en flott helg med trivelige hunder og deres eiere. Sosialt på kveldene med Inger’s nydelige mat og Terje’s historier. Flotte hytter og sanitæranlegg, rent og pent. 

Så nå er det bare å lade opp til uke 26, da er jeg, Zulu og Totto tilbake på ukeskurs 🙂