16. AUGUST

 

I dag har jeg og hundene hatt en flott dag sammen med Berit og Candy, Elisabeth og Zechon. Vi møttes inne ved Gamle Trandum Leir og fikk gjort mye annet enn den vanlige skogstreningen. Moro både for førere og hundene. Det ble asfaltspor, søk rundt bygg, inni bussen og omegn, budføring og fremmadsending.

Candy imponerer meg igjen med sine ferdigheter, Berit har gjort en fantastisk jobb så langt. Hun gikk asfaltspor som den største selvfølge, så konsentrert og nøyaktig, og dette var første gang hun prøvde det. Og så fikk hun et overværssøk rundt de gamle bygningene og fant meg der jeg satt godt gjemt inne i noe buskas.

Zechon fikk også sitt første asfaltspor og på det andre forsøket så falt poletten ned. Fy flate, det var dritgøy å se. Tror vi alle var like glade over dette, jubelen sto i taket. Så ble det et overværssøk på han også, jeg satt gjemt på en terrasse og fikk se imellom rekkverket hvordan han jobbet på overværet og fant meg. Kult 🙂 Og til slutt noen budføringer, her er det fart i gutten gitt.

Og så var det Zulu sin tur. Jeg kan ikke huske sist eller om jeg i det hele tatt har prøvd asfaltspor med henne. Men utifra innsatsen hennes så skulle man jo tro at dette hadde hun gjort mange ganger før. Jeg ble blank i øynene, hun er fantastisk. Første sporet var ca 30 meter rett frem, 15 min gammelt. Spor nr to ble godt og vel en halv time med innlagte vinkler og en fig bak bussen. Dette var kjempemoro, litt annerledes enn det vi trener til daglig. Så prøvde vi et søk i det åpne terrenget, en slags form for rundering/områdesøk. Nok en gang gjorde hun en god øvelse, fant fig og det ble stormende jubel. Zulu avsluttet med fremmadsending gjennom gruppe, dette også var jeg veldig fornøyd med. 

Tottomannen fikk også spor med variert underlag. Startet på gress, litt asfalt, opp en trapp og ned en trapp, gress, asfalt og jaggu fant han en ball til slutt :-). Her måtte han jobbe og jeg måtte hjelpe han litt underveis, men han kom seg fint igjennom sporet. Totto fikk også et søk i det öpna landskapet, full rulle rundt omkring til han fant Berit gjemt bak et skap i en slags garasje. Herlige lillemannen min.

Som dere forstår av alt dette kvalme skrytet av hundene, så hadde vi en flott dag med litt annerledes trening. Dette piffer oss opp, både de tobente og de på fire.

 

 

 

001 009 010 012 016 017 018 019 020 021 022 023 025 028 037 039 040 043 051 052 054 056 057 061 063 067 069 070 072 074 076