16.November

Bira, Willis, Fant, Brage og Zappa er tre mnd i dag, gratulerer med dagen.

I dag har vi hatt en knall-fin dag i skogen.
Vi møtte Terje og «Izo», Tone og «Bertil» og Frank med «Rex».
Det ble spor, felt og rundering på mine hunder, noe som virkelig falt i smak for de 4bente.

Totto
Han fikk totalt tre pølsespor.
Det første ble ca 50 meter, tett med pølsebiter. Totto støvsugde sporet, helt rå.
Spor nr.2 prøvde jeg med en figurant i slutten, men med pølser i starten på sporet. Når det var slutt på pølsene, så trodde Totto at sporet var slutt også, he he. Men jeg hadde is i magen, etterhvert satte han seg på sporet igjen og fant Frank under en busk. DA var det julekvelden.
Avsluttet med et nytt pølsespor på ca 100 meter med større avstand mellom pølsebitene. Dette var absolutt det beste han gikk, syntes det er moro å jobbe med Totto, han er så flink.

Rasmus
Hadde bestemt meg for å jobbe med å få opp interessen på gjenstander i sporet. Han er så sporfokusert at han drar over alt som måtte befinne seg i sporet.
Vi satte oss ned med kaffe’n og diskurterte hvordan vi skulle prøve å løse denne oppgaven.
Jeg ville gjerne prøve det ut i et feltsøk før jeg prøvde det i sporet, og det var nok en bra løsning.
Så Rasmus fikk se Tone gå ut med en pinne som hun la ca 20 meter ut i terrenget. Rasmus løp ut, men først løp han bare for å løpe, måtte jo sjekke ut området litt først. Fikk han til slutt inn igjen, sendte ham ut på nytt. Og da var det rett ut og hente pinnen. Julekvelden igjen. Han fikk en liten pause, så prøvde vi en gang til, da var det pang rett ut og inn igjen til meg to ganger.
Så gikk jeg ut et spor, nå skulle det testes. Etter ca tre kvarter prøvde vi, med hele gjengen på slep. Vi var spente alle ihop om dette virket. Helt hundre prosent var det ikke, men mye mye bedre enn det noen gang har vært før. Han markerte tydelig, da var det bare å holde ham igjen og leke med pinnen og lage mye gøy ut av den situasjonen.
Tror kanskje jeg har funnet løsningen på «problemet» nå. Får bare prøve dette noen ganger til.

Frøya-Mus
Her er det bare en ting å si: HUN ER DRIT-BRA.
Valgte rundering på Frøya i dag, det er lenge siden sist.
Jeg vet at hun liker denne oppgaven, det er jo snille mennesker der ute som har godis i lomma 🙂
Kjørte med løsbitt siden det er så lenge siden.
Herregud for en iver og fart det er i denne frøkna, hadde tenkt å kjøre med litt påvirkning men det holdt med en gang, hun trengte ikke det for å i det sånn.
Må si jeg er imponert over henne, det er jo bare tre måneder siden i dag at hun fødte valpene og er i så bra form som hun er. Men hun har alltid kommet seg veldig fort etter fødsel eller andre ting som hun har vært utsatt for. Ei sunn og frisk tispe.