13. MAI

 

Jeg, Zulu og Totto har vært på vårens riesensamling hos Østlie’s Hundesenter. Takk til Clary som drar i gang dette år etter år, alltid like hyggelig og vellykket.

Jeg hadde meldt meg på i sporgruppa og fikk Inger som instruktør. Vi var 5 stk på gruppa, alt fra valp til ei godt voksen bartedame på 11 år.

 

Jeg hadde med meg campingvogna denne gangen, godt å få ha hundene innendørs når natten er rå og kald. Det var oppmøte onsdag ettermiddag med rekeaften og fordeling av gruppene. Torsdag var første dag ut i skogen og vi var en spent sporgruppe som gledet oss til å komme i gang. Det er lenge siden Zulu har fått gått noen gode spor så litt rusten på det første sporet var hun. Men etterhvert utover torsdagen tok hun seg fort tilbake til sitt gode gamle spormodus. Jeg satte fokus på sporoppsøk de to første dagene, deretter pinneplukking. Hun slurver noe her. Totto fikk feltsøk denne dagen. Med påvirkning og han var som en duracell-kanin. Søkte veldig bra og full fart inn med funnet sitt. H

erlige lille mannen.  Zulu sitt avkom «Mack» fikk også innledning av sporsøk og du verden for en progresjon han hadde disse dagene. Utrolig morsomt å få se og at vi kom på samme gruppe var rosinen i pølsa. Gleder meg til fortsettelsen av denne rampen 🙂

Fredag var vi igjen klare for en ny dag og Zulu var nå helt klar for nye oppgaver. Kondisjonen er ikke tilbake etter valpetiden, men pågangsmotet hennes er det ingen som skal ta fra henne. Hun gir seg ikke før slutten er funnet uansett hvor mentalt sliten hun er. Totto fikk spor i dag, dette også med en påvirkning. Det er bare å fylle på med motivasjon og resultatet blir superbra. Så lillemannen gikk vel til en 10’er denne dagen. «Mack» begynner denne dagen og få forståelse for hva han skal gjøre, bruke nesa for å få premie. Herlig.

Lørdag, ny dag og nye muligheter. Oppholdsvær med noe solglimt innimellom. Denne dagen måtte jo bare bli bra. Og det ble den. Zulu er helt klart tilbake i sporform, går som aldri før. Vi fikk en artig oppgave på slutten av dagen. Jeg og Finn med Juni(11 år) fikk gå par-spor. Inger la ut et 2,5 km langt spor til oss som vi byttet på å gå. Utrolig morsomt. Totto fikk et spor i dag også, uten påvirkning. Han sporet like bra som dagen før, en ny 10’er 🙂

Søndag og siste dag. Disse dagene går så altfor fort når man har det så hyggelig. Denne dagen hadde jeg et ønske om å få rundere og det fikk jeg. Jeg har meldt meg på rundering på riesenlägeret og ønsket derfor noen råd og tips fra Inger. Zulu gikk kjempebra og jeg fikk beskjed fra Inger om at grunnlaget var godt innarbeidet. Stor takk til alle dere som har hjulpet meg med det :-). Zulu gjorde jobben og jeg fikk noen instrukser på hvordan jeg skulle være på midtlinja. Det «gikk inn» og jeg og Zulu hadde et godt samarbeid. Jeg rakk ikke å gjøre noe med Totto denne dagen siden vi avsluttet kl.14:00.

Helgen er brått over og man pakker sammen og kjører hjem igjen. Jeg reiser hjem etter en flott langhelg med gode riesenvenner. Og med 3 av Zulu sine avkom og Brage fra Frøya sitt siste kull så ble det et aldri så lite «valpetreff» også. Nå gleder jeg meg til riesenlägeret, ei hel uke med trening sammen med en hel haug med riesenschnauzere :-). Og til høstens bruks-bartsamling.

 

 

 

 

003 008 013 021 023 026 039 042 043 048 051 057 061 062 078