22. FEBRUAR

 

Dagene går litt for fort, nå er vi jaggu snart ferdig med februar også. Dagene er lengre og lysere og våren nærmer seg. Gleder meg til å starte opp med spor og feltsøk i gjen, imens trener vi lydighet.

Denne helgen har vært innholdsrik. Lørdag var Zulu og hennes sønn Mack på NKK sin utstilling i Bø i Telemark. Vi kjørte opp fredag kveld og overnattet på Bø Camping, greit å slippe lang kjørevei en tidlig morgen. Det ble en koselig dag i hallen selv om resultatene uteble. Både Zulu og Mack fikk hver sin «very good» og takk for i dag. Begge fikk flotte kritikker og dommeren likte det hun så, så da er vi fornøyd med det. Hun var gjerrig på exc og ck denne dagen, så vi var ikke de eneste som fikk blått kort :-). Vi traff mange kjente og ukjente, ekstra moro er det når de man ikke kjenner kommer bort og ønsker å snakke om rasen og dens egenskaper.

I dag møtte vi Berit m/Norton og Candy, Terje m/Izo og Elisabeth m/Zechon. Elisabeth har tilgang til politiets treningssenter, så i dag har vi benyttet disse fasilitetene og fått trent søk i bygg. Dette er kjempemoro både for hund og fører, en litt annerledes trening som piffer oss opp litt. Og vanskelig for hunden, for her er det ingen vind man kan bruke til hjelp. Det var helt tydelig å lese på hundene at ferten gikk rett i taket. Utrolig å se hvordan de jobber og etterhvert går over til finsøk når det ble vanskelige forhold. Ekstra artig er det å se disse unghundene Zechon og Candy som jobbet og vokste med oppgaven. Hvordan mestringen og selvfølelsen vokser på de og hvor stolte de blir når de har funnet figuranten. Men den som imponerte mest i dag var lille Tottomannen, han er en utrolig søkshund. For en nese altså, han elsker slike oppgaver hvor han virkelig må prøve seg. Flotte lille dvergen min :-). Jeg er superfornøyd med Zulu også, hun gjorde en flott jobb og gir seg ikke. Ekstra moro var det å se Izo som ikke har vært med denne type søksøvelse før. Dette tok han på strak arm og syntes nok dette var en artig form for trening. En flott og annerledes trening i hyggelig selskap, takk damer og Terje 🙂

 

004 006 008 011 013 014 018 020 023 024 025 026 030 035 037 039 042 044 047 049 050 053 054