27.-30. mai var jeg på mentalkunnskapskurs hos Terje og Inger Østlie i Elverum.

Det var totalt 16 deltagere, og ditto forskjellige raser.

Vi ankom senteret torsdag ettermiddag, da var det innlosjering og et lite info-møte på kvelden. Etterfulgt av en rekeaften og sosialt samvær i peisestua hvor vi ble litt bedre kjent med hverandre.

Fredag morgen var det tidlig opp og lufte hunder, deretter frokost før vi entret undervisningslokalet.

Terje holdt foredraget og han er en dyktig underviser. Han hadde også noen gode historier på lur underveis.

Etter en deilig lunsj gikk vi igjennom testbanen uten hund, her ble det tegnet og forklart hvert «moment».

På slutten av dagen ble det testet en rottweiler, hvorpå vi deltagere skulle samle oss i grupper og fylle ut test-skjemaet.

Lørdag morgen etter frokost og hundelufting, var det igjen tilbake i banen. Denne gangen skulle vi få prøve oss som figuranter og testledere. Det var totalt 6 hunder som fikk gå denne dagen, deriblant Totto.  Og en utrolig herlig boxer. Bildene sier vel sitt, he he.

På kvelden ble det noen hyggelige timer i «koia» til Terje, med gitarspill og sang. Og noe godt i glasset selvfølgelig.

Søndag skulle vi få observere et valpekull med schäfere. 7 uker gamle, to hanner og to tisper. Hellandussen noe så nydelig. Dette var interesant med tanke på at jeg selv snart skal ha valp og hva jeg som oppdretter kan gjøre ved eventuellt neste kull en gang i fremtiden

Jeg kunne ha skrevet en hel masse om denne helgen, men kjenner at jeg fremdeles er litt sliten etter så mye teori og lærdom etter disse dagene. Jeg har igjen hatt en særdeles hyggelig helg hos Østlie, her blir man tatt godt vare på.

På lørdag ettermiddag fikk Katrin(Kennel Sagafossen) en hyggelig telefon fra Nina med Lukas(far til min neste valp). Lukas hadde gått til 481 poeng på testen i Sverige og var den beste hund for dagen. Kravet til tjenestehund i Sverige r 480 poeng.

Gratulerer Nina, dette er det bare å ta av seg hatten for.