21. OKTOBER

 

I juli var jeg hos veterinæren med Zulu for å ta røntgenbilder av ryggen hennes. Dette gjorde jeg fordi jeg hadde mistanke om at noe ikke var helt som det skulle. Dette kan dere lese om på dagboka fra 8.juli. I hvertfall så sa veterinæren den gang at Zulu hadde forkalkninger i bekkenet og spondylose fremst i ryggen. Jeg fikk jo lettere sjokk og gikk rett i kjelleren, mistet all motivasjon. Men etter noen dager måtte jeg selv gi meg et spark bak og legge en plan for oss. Jeg startet opp med forskjellige tilskudd som er bra for ledd og div. Pluss at jeg planla hver tur og trening slik at den ble til det beste for Zulu. Utover sommeren merket jeg bedring både på kropp og humør og begynte sterkt å tvile på denne diagnosen om forkalkninger. Så jeg har lenge tenkt at det å kontakte en annen veterinær for å dobbeltsjekke kan være en ide. Som tenkt, så gjort….så i dag har Zulu blitt fotografert på nytt med meget gode nyheter. Det var ingen forkalkninger å se, de tok mange bilder for å være sikker og de forklarte meg hver eneste detalj. Det de kunne pirke på var at hun har normal slitasje som store aktive raser får, men det er så minimalt at dette ikke plager Zulu i det hele tatt.  Dette var jo rene julekvelden for min del 🙂  :-). Men, hun kunne kjenne en låsning i ryggen og anbefaler en behandling hos kiropraktor så det skal vi gjøre. Og at vi fortsetter med å gi tilskudd for ledd og muskler. Alt for Zulu (og Totto selvfølgelig).