24. SEPTEMBER

 

Sånn, da har jeg tid til å skrive om helgens store begivenhet, nemlig samlingen på Finnskogen. Denne gangen var det i regi av NSBK Sportshundgruppa som jeg selv er en del av sammen med Lisa Selin og Terje Gjerdalen.

Jeg og hundene dro til Finnskogen allerede onsdag ettermiddag etter jobb. Jeg har jo ikke så lange kjøreturen så det gikk greit. Anita med dvergen «Happy» kom også på onsdag, så på kvelden koste vi oss med litt vin, kjeks og ost.

Torsdag startet med regn og grått, så vi nøt en god frokost og TV-titting utover formiddagen. Etterhvert letnet været og det var tid for å merke løyper og sjekke terrengene en gang til slik at det var klart til oppstart fredag. Zulu, Totto og Happy syntes det var stas og storkoste seg sammen. Zulu digger små hunder og valper og de elsker henne. Hun er jo stor i forhold og det kan virke litt voldsomt, men allikevel er hun utrolig forsiktig. Utover torsdagen dukket deltagerne opp og Finnskogen Kro og Motell ble etterhvert fylt opp av glade og forventningsfulle hundefolk :-).

En kjapp felles presentasjon på kroa før ekvipasjene dro ut til sine terreng. Det var 3 runderingslag, 1 sporlag og 1 IPOlag. Totalt med stort og smått var det 32 stk. Jeg hadde ansvaret for sporgruppa og vi var en fin gjeng med god blanding av uerfarne og erfarne hunder. Det er jo så flott et terreng på Finnskogen så det er ypperlig for nybegynnere. Moro og slitsomt å være lagleder igjen, man må jo begynne å tenke og planlegge, he he, mental stimulans for meg også :-). Alle fikk varierende spor og på søndag så var alle godt fornøyd med helgens samling. Tilbakemeldingene fra de andre gruppene var også positive, alle var så fornøyde med sine lagledere og den utviklingen de hadde hatt på disse tre dagene.

Nytt for dette året var IPO-gruppa. Vi leide inn en instruktør fra Sverige som er godt kjent innen dette miljøet. Alle her også var superfornøyde og fullroste Jörgen for hans kunnskaper og metoder. Jörgen ønsket å se flere riesen på banen når det nå var samlet så mange på en gang. Så fra kl.:14:00 på lørdag kunne de som ville komme opp til IPO’n slik at Jörgen fikk «testet» den norske riesenschnauzeren. Her var det selvfølgelig blandet drops, men hans kommentar var klar, det er jævlig mye bra riesen i Norge. Jeg klarte jo ikke å la være, ville gjerne at han skulle se på Zulu også. Først var jeg litt betenkt på grunn av bekkenet hennes, men når jeg så at dette ikke var noe belastende for hundene i det hele tatt, rein lek/drakamp, så fikk han prøve Zulu også og hun svarte godt opp med å holde skinnet, slipper faen ikke….

På kveldene var det middag og sosialt samvær, milde kvelder slik at vi kunne sitte ute rundt bålpanna. Helgen går så altfor fort når man har det så utrolig koselig og når alt i tillegg klaffet 100%, ja da er det bare moro. Zulu og Totto har gått fine spor og feltsøk, de har oppført seg eksemplarisk i forhold til så mange hunder og folk. Helgen var rett og slett perfekt.

 

 

001 006008 019 110 099 030 131 052 Zfelt Tfelt