22. AUGUST

I dag har vi vært i Trøgstad, nærmere bestemt Båstad.
Norsk Rottweiler Klubb arrangerte FA denne helgen og da var Totto og Brage meldt på.
Jeg var litt i tvil om jeg skulle gå med Totto, fordi han i de siste månedene har vist ordentlig at han er i siste pubertet og spøk-alder. Men jeg tenkte som så at han har bestått K-test og han gikk fint i våres hos Terje Østli. Og med Trygve Kroken som dommer/beskriver så følte jeg at vi var i trygge hender. Totto gikk veldig bra frem til kjeledressen, men da var det slutt. Den var forferdelig skummel altså, så her måtte han ha støtte fra hele flokken som var tilskuere. Vi fikk løst det opp med diverse lokkemidler etterhvert så han fikk en veldig god avslutning på den. Men da ble Hr.Kroken og jeg enige om at vi bryter testen. Vi prøver igjen til neste år når lillegutt har fått modnet litt i alder.
Tror nok at Hr. Kroken syntes det var gøy å se en annen rase på denne testen enn det han er vant til, artig med slik tilbakemelding.

Så var det Brage sin tur og jeg var vel mer nervøs nå enn når Totto gikk.
Jeg skjønte rimelig raskt at dette var ikke noe å bekymre seg for, Brage gikk glatt igjennom testen.
Hjertet mitt vokste et par hakk når vi fikk gjennomgang av testen etterpå. Hr.kroken kunne fortelle oss at dette var noe av det bedre han hadde sett av riesen på lenge, han var imponert og mente at «denne gutten bor det mye i».
Ekstra moro var det at Rune og Hilde (Riesen-Hagan) var med i dag og fikk se barnebarnet sitt, de vokste et par hakk de også, he he.

Rottis-Mona var også med i dag og hennes tispe Amber besto med glans, gratulerer. Det kom vel egentlig ikke som noen overraskelse, for makan til tispe skal man lete lenge etter.

Vi ble værende å se på en scäfer også, syntes dette med mentalitet er interressant, hvordan de forskjellige hundene reagerer på momentene på hver sin måte.

I mellomtiden ble det litt sosialisering av Zulu, hun blir fort varm i trøya og storkoste seg med forskjellige mennesker og hunder.