2. JANUAR

 

Ønsker alle et riktig godt nytt år og lykke til i 2012 med diverse aktiviteter som skal gjennomføres.

 

Da skriver vi 2012 og nye muligheter står åpne for dette året. Målet mitt for i år er jo å få startet med Zulu i NBF program spor og lydighet. Vi er godt i gang med lydigheten, men mye gjenstår. Har lovt Zulu at jeg skal bli flinkere til å få til mere jevnlig trening, ikke i rykk og napp. Jeg har en krevende jobb, så det er ikke alltid at motivasjonen er på topp for en treningsøkt, men nå har jeg funnet meg en fin plass i nabolaget som jeg kan benytte, og minst en gang i uka sammen med hundeklubben så sant det lar seg gjøre i forhold til turnusen. Om ikke så høye mål, så er de ihvertfall oppnåelige

 

I mai er det igjen samling med riesengjengen hos Østlie og co. Dette er noe jeg ser frem til hvert år, hittil har det vært en kjempehelg som er gull verd og det blir det nok fremover også. Og så er det riesenlägeret som er det store høydepunktet. Jeg håper å få mulighet til å være med i år også, men det kommer an på hvordan arbeidsgiver setter opp ferien for 2012. Hvis ikke så får jeg satse på et ukes-kurs hos Østlie. Det er også under planlegging en stor samling til høsten i privat regi. Det vil bli i Telemark-området. Mer info kommer etterhvert, men ta gjerne kontakt hvis det høres fristende ut. Spor, rundering og lydighet.

 

Jeg har i år valgt å melde meg ut av Norsk Schnauzer og Bouvier Klubb. Jeg er medlem av den Svenske Riesenschnauzer Klubben og fortsetter medlemskapet mitt der fremover. Det er enklere å være medlem av en klubb som kun har en rase å representere. De er veldig opptatt av og flinke med helsespørsmål på rasen vår, dette er et viktig tema. De arrangerer flotte samlinger ellers i året også, ikke bare det store riesenlägeret. Som oppdretter vil jeg også følge klubbens avlskrav da de er bedre/strengere. I tillegg er jeg medlem av Norsk Kennel Klubb og Nannestad og Omegn Hundeklubb.

 

Valper er under planlegging, men det skjer ikke før tidligst 2013 men absolutt i 2014 hvis alt går etter planen. Jeg har mine mål å nå først og vil at Zulu skal bli moden i kropp og sjel.

 

Frøya begynner nå å dra på årene, hun nærmer seg 10 år og det merkes. Hun har jo ikke akkurat ligget på sofaen i disse årene, men det er ikke riesenschnauzeren skapt for heller. Vi startet i Norske Redningshunder og trente sammen med de i de første årene. Men med en skiftjobb så lot det seg dessverre ikke gjøre å fortsette der. NRH er en flott organisasjon, men den krever veldig mye av hund og hundefører. Så etter en pause og 3 valpekull innimellom så koste vi oss i LP ringen og et par bruksprøver. Frøya har gitt meg utrolig mye glede og læring som jeg har god nytte for videre. Nå skal hun få leve videre etter sitt eget tempo og lyster. Minuset med Frøya er at hun ikke begrenser seg når vi er på turer eller lignende. Det er full fart over stokk og stein og dette resulterer i noe stivhet og halting på kvelden.  Vi prøver nå ut en ny medisin som skal gis kun en gang i måneden i stedet for å starte med Rimadyl eller Metacan. Så lenge hun har livslyst og matlyst og er frisk ellers så skal hun få lov til å bli gammel. Så får jeg som leder bestemme tempoet hennes. Nå har jeg henne egentlig bare på lånt tid fremover, det er trist men sånn er det nå en gang.  Frøya er den trygge bauta’n til Totto, han er helt avhengig av henne og de henger sammen som ertris og om natten ligger han tett inntil henne. Totto kom jo til oss når Frøya hadde sitt siste kull, så han gikk rett inn i valpeflokken. Husker jeg fikk mange advarsler om å ta inn en valp i den tiden der, men jeg kjenner Frøya og visste at hun ville ta i mot han med åpne labber. Og det stemte :-). Så Totto er nok litt baby’n hennes ennå.

 

Da får vi se om 2012 innfrir mine mål, jeg skal ihvertfall jobbe for å få det til. Jeg ser frem til å trene sammen med bruksgjengen i Nannestad og treffe de andre riesenvennene til treninger/samlinger.