8. SEPTEMBER

Vi var på Ringbanen og gikk en tur i skogen da Totto ble stukket av jordveps. Tror jeg plukket av ham ca 8-9 jordveps som satt fast. Jeg ringte straks til veterinæren og spurte hva jeg skulle gjøre, da fikk jeg beskjed om å komme med en gang. Gudskjelov at jeg ikke var så langt unna bilen, så det tok meg bare 20 min til jeg var hos vet’n. Han ble straks «lagt inn» med vesketilførsel, blodfortynnende og fikk en sprøyte mot allergireaksjon. Etter en times tid fikk han allikevel en slags form for reaksjon, han ble helt hysterisk, han klødde og det poppet opp med masse kuler over hele kroppen. Veterinæren kunne ikke gi han mer mot allergi, Totto hadde fått maks dose, men han fikk en beroligende sprøyte så han sov over denne perioden. Stakkar lille bartedyret mitt. Etter noen timer når alt så stabilt ut kunne jeg reise hjem. Klokken 02 i natt så fjernet jeg væsketilførselen siden Totto virket våken og nogenlunde pigg.

Jordvepsstikk er visstnok værre enn et bitt fra hoggorm. Totto hadde nok fått en stor dose i den lille kroppen sin stakkar. Tusen takk til min veterinær Terje Nyen som alltid stiller opp når jeg ringer. Godt å ha dere i nærheten.