8. JULI

 

Nå er jeg endelig på nett igjen etter å ha fått innstallert ny PC. Den gamle gikk i gulvet og sa takk for seg. Der lå alle passord og brukernavn som jeg trenger for å komme meg inn på forskjellige sider og dokumenter. Det tar litt tid å få opprettet nytt og komme i «normal» gjenge igjen. Men nå er vi på så nå skal det oppdateres både det ene og det andre 🙂

 

Jeg og Zulu har tatt en velfortjent treningsfri-periode etter konkurransen. Vi har kost oss med turer både til fots og på sykkel men nå må vi starte opp igjen og gå videre i lydighetsprogrammet. Jeg har jo forsåvidt nådd mine mål for i år, men vi er jo bare litt over halveis i 2012 så vi får prøve litt til. Neste nå blir å starte i LP kl.1 og et stevne til i NBF kl.D spor. Både jeg og Zulu trenger konkurransetrening så vi holder oss til de laveste klassene i år, så får vi satse høyere til neste år. Zulu er ennå ung og jeg har ingen hastverk med å klatre på stigen, det kommer når vi er klare for det begge to.

Litt sportrening har det blitt lell. Må ta fatt på sporoppsøk, der har jeg vært litt sløv må jeg inrømme. Zulu fikk et 5 timer gammelt spor på 1 km her om dagen og det gikk knirkefritt frem til de siste 30 meterne. Da kom vi på et åpent og tørt felt og det var nok ikke enkelt etter 5 timer nei. Slutten lå i andre enden av dette feltet og med litt tid og is i magen så fullførte hun det også. Så diverse underlag er viktig å trene på.

Torsdag kveld var det kjærringtreff med spor og felt. Og her gjorde jeg noe «mot normalt». Frøya og Totto fikk søke felt sammen, du verden for en fart det var på de da. Her gjaldt å være førstemann til å finne div remedier i skogen ja, he he. Gøy å se på. Zulu fikk to korte spor med oppsøk, og her er det vel mer eller mindre flaks om hun velger riktig vei. Det sier de som er i eliten også, så da så!

 

Bytte av fôrmerke.

Jeg har byttet fra ProPlan til Kingsmoor på mine hunder. Jeg har brukt ProPlan så lenge jeg kan huske, men syntes nå det siste året at fôret har forandret seg, ihvertfall som jeg kunne merke på hundene mine. Spesiellt på Frøya, jeg syntes hun tapte seg litt for fort både fysisk og mentalt. Hun sov mye, dårlig mage innimellom og virket rett og slett sliten. Ja, hun er over 10 år og har ikke levd noe latmannsliv, men alikevel…Hun var jo ikke syk av noe slag så noe annet måtte det være. Da begynte jeg søket etter et annet fôrmerke og jeg er vel mer kresen enn hundene mine, he he. På facebook fikk jeg se produktet Kingsmoor og ble nysgjerrig på dette merket. Jeg tok kontakt med importøren til Norge og fikk de opplysningene jeg trengte og ville prøve dette. Nå har jeg brukt det en måneds tid omtrent og jeg er superfornøyd. Frøya er en ny gammel dame, hun smiler fra øre til øre, normal fordøyelse og avføring, blitt valp i hodet igjen og er mer våken. Zulu går på «arbeidsfôret» og fungerer utmerket på det. Hun har fått mer energi og er mer utholdende. Totto får en mix av Zulu og Frøya sitt og det passer for ham og hans aktiviteter. Så det var nok et riktig valg på mine hunder ihvertfall. En annen ting også; når ProPlan nå selges på Plantasjen, så er det i mitt hode et dårlig tegn. Jeg kjøper blomster der, ikke hundemat! Men det er meg….

 

Det har jo ikke akkurat skjedd så mye annet de siste 14 dagene. Mye jobbing nå frem til ferien som starter om 3 uker. Vi har ingen planer så langt, vi liker å ta ting på sparket. Venter på go’været så man får sjøsatt «balja» i Hurdalsjøen. Nå står den til en liten overhalling før sesongen starter. Tror Zulu venter på sjølivet ihvertfall, for når vi har drevet med vårpussen så er hun med og vil gjerne oppi. Søte Zulu 🙂

Det blir ikke Riesenlägret på meg i år siden jeg ikke har ferie når dette er. Synd, men sånn er det. Jeg ønsker alle venner som skal dit en riktig fin uke og lykke til.

 

I går kveld tok vi turen til Kapp på Toten og så på «Urbane Totninger». Et forrykende og fantastisk show, lenge siden jeg har fått trent magemusklene så bra. Årets forestillinger er utsolgt, men prøv til neste år, dette må dere bare se.