22. JULI

Store gratulasjoner til Nina og Lukas, vi er stolte av pappa’n til «XXXX» som snart kommer hjem til oss.
Men KORAD blir kun registrert i Sverige dessverre. Etter som jeg har forstått så blir den ikke stambokført i Norge lenger, noe jeg syntes er veldig dumt.

Nina og Lukas er for tiden på lägret i Sverige, de storkoser seg og dette blir nok ikke siste gangen har jeg fått tilbakemeldinger om. Jeg håper at jeg kan bli med igjen til neste år, har nesten abstinenster nå kjenner jeg, he he.

Her i gård’n skjer det ikke mye om dagen. Det blir våre daglige turer, mye jobbing og litt maler-arbeid, trening er det heller dårlig med. Men snart ferie og da blir det vel tid og overskudd til å frinne på noe mer med «barna».
Frøya har startet løpetiden sin, så Totto prøver å gjøre seg litt ekstra kjekk om dagen. Veeeldig stram og fin gitt 🙂
En artig duo de to der. Snart trio, bare 14 dager igjen.

Det er to triste tilbakemeldinger fra Frøya sitt første kull.
«Zicco» ble avlivet for ca.14 dager siden siden han bet en 8 mnd gammel unge i hodet.
Jeg syntes eier tok en voksen og riktig avgjørelse på dette. Det var ingen forvarsel og han hadde muligheten til å gå unna hvis han ville. Det er forferdelig trist, spesiellt når man aldri har opplevd denne hunden slik tidligere, han likte unger og ungene likte han.
Det gikk bra med barnet heldigvis, hun har ikke fått noe varige men og møter andre hunder med stor glede.
Og så var det «Krølle-Magnus» da, han har vært plaget med noe kløe, utslett og dårlig pels. De har vært hos forskjellige veterinærer som ikke har kunnet gi dem noen fornuftige svar. Jeg anbefalte de en veterinær som er meget dyktig og da ble det fart i sakene. Det viser seg at han har tyroksinmangel. Det var godt å få et svar så Krølle-Magnus kan få et godt liv allikevel.

Det er ikke bare bare å være oppdretter. De som tror at det er lukerativt for nok tro om igjen.
Et godt eksempel på det har ei god venninne fått erfare.
Hun fikk en telefon om at den ene valpen hun hadde solgt var syk og at hun hadde vært syk fra dag en. Diare, anfall, slapphet osv.
Etter mye frem og tilbake kommer det frem at denne valpen fikk nytt for med det samme den kom til sitt nye hjem, de hadde ikke fulgt foringsanbefalingene til oppdretter. Så hadde valpen fått noe utslett og veterinær mente da på at valpen måtte være allergisk og hadde satt den på allergifor!!!!! Uten å ta blodprøver først. Dette er hårreisende og skremmende at en veterinær kan gjøre noe slikt.
Min venninne ønsket da å få valpen hjem til seg og gjøre de nødvendige tiltak som måtte gjøres. Dette gikk eier med på og de ble enige om at hun skulle få tilbake valpen når alle utredninger var gjort. Det ble gjort en grundig undersøkelse og det første steget var å få orden på tarmsystemet. Det ble stor bedring etter allerede to dager. Så begynte valpen å få disse anfallene, og vi trodde det dreide som epilepsi. Det ble ordnet en time til CT-scanning etter godkjennelse fra forsikringsselskapet.
Nå kommer det værste som bare er så utrolig trist;
samme dag som denne valpen skulle på CT så ønsker eier å hente tilbake valpen og gjøre disse undersøkelsene selv. Etter mye diskusjoner så måtte min venninne bare gi seg og levere tilbake valpen. Hun vet pr. i dag ikke hvordan det har gått, men har en mistanke om at den ikke lever lenger. Det luktet litt «svindel» av hele saken, for først ville eier ha tilbake penger for valpen og i tillegg avlive og få oppgjør fra forsikringen i tillegg.

Dette er bare en kort versjon av saken, men syntes det er greit å belyse litt at dette med å være oppdretter, det er ingen dans på roser.