Riesenschnauzer

– Å eie en riesenschnauzer – en rasebeskrivelse

Riesenschnauzer, en kjærlig rakker. riesen_sort.jpg

Det er en lykke å eie en riesen, den gir meg så utrolig mye glede.
Å komme hjem trett og sliten etter en dag på jobben og møtes av 45 kilo ren glede i døra er en velsignelse. «Hurra, nå er du hjemme. nå finner vi på noe morsomt». All tretthet blåses bort……

En riesen er en tålmodig, glad, selvstendig, leken og robust allroundhund. Den er svært klar over hvem som inngår i flokken, er lojal og vokter flokken trofast.
Den kan gi deg noen grå hår siden den er egen og til tider ubegripelig sta. Har den bestemt seg, så har den bestemt seg! Lar seg sjelden overtale.
Jeg påstår at en riesen har selektiv hørsel, de hører det de vil høre.

Siden riesen er en brukshund, trenger den mental aktivisering, får den ikke brukt hodet finner den på sine egne aktiviteter, dette kan bli dyrt i lengden.
Riesen passer svært bra til spor, rundering, rapport og som trekkhund.
Vil man komme øverst på pallen i NM i lydighet, bør man velge en annen rase.
Rasens selvstendighet er mange ganger en velsignelse, spesielt når det gjelder trening. Man må være nøye med innkallingen allerede fra valpestadiet. Lysten til å jage sitter dypt rotfestet, man trenger ikke å være redd for å knytte hunden for tett til seg. Selvstendigheten sitter der og trenger ikke å trenes opp.

En riesen krever at man er konsekvent og rettferdig, de kan faktisk furte.
Om man prøver å tvinge dem til noe eller maser om at den skal gjøre sånn og sånn, så sier de ganske enkelt at «skal du være så urettferdig, kan du gjøre det selv».

Finnes det ulemper ved rasen?
Jo visst, akkurat som med alle hunderaser.
Hardførheten til en riesen fører til at den vil være ute i all slags vær og miljø. Den har også en høy smerteterskel, og viser sjelden at den har vondt. Her må du være nøye med å gå over hunden jevnlig.
Skjegget!! Det finnes ingenting som overgår et kyss fra en riesen som akkurat har spist eller drukket vann.

Riesen modner vanligvis sent, det må man tenke på når man skal trene hunden sin. Jeg har et levende bevis på det: Frøya. Litt valpete ennå, nå er hun snart 8 år.

En riesenschnauzer ligger gjerne i fanget, den elsker masse kos. Den fotfølger deg gjerne når du beveger deg rundt i huset. Og lager du mat, ja da ligger den foran komfyren, men tro ikke at den flytter seg om du skulle komme til å trå på halen

Hva skal man tenke på før man kjøper riesen?
Ransak deg selv skikkelig, er du villig til å legge ned så mye arbeid i en hund? (for det er mye arbeid). Naboens trivelige og lydige riesen har ikke blitt sånn av seg selv, det ligger mye arbeid bak. Er du kosekvent nok, kan du ta vare på hunden din på best mulig måte og passe på at den blir stimulert både fysisk og mentalt? Har du svart ja på dette, kan du begynne å lete.

Kopiering og bruk av tekst er forbudt uten tillatelse fra kennelcaranina.com
Urettmessig bruk vil bli påtalt.

Arkiv dagbok