5. SEPTEMBER

Må jo se det positive i det, he he. I dag var jeg og Rasmus på vårt første bruksstevne i spor/lydighet og vi fikk 5 O’er, samme som de olympiske ringer. Men der vi fikk poeng var det veldig bra, nesten toppscore. Han var beste hund på spor, der fikk vi masse skryt av dommeren. Dette var noe av det beste han hadde sett, jeg hadde en super sporhund fikk jeg høre. Det oppveide for alle nullene våre. Jeg var kjempefornøyd med Rasmus selv om poengene uteble. For i dag var han i form, dette syntes han var gøy. I forhold til de tidligere kl1 konkurransene vi har vært på, hvor han tydelig har vist at dette er kjedelig. Men i dag var han en glad gutt som likte seg. Lineføringen gikk over all forventning, han gikk klistret og hadde full fokus på meg. Her fikk jeg trekk fordi han gikk for nærme??? Første gang jeg har vært borti en dommer som trekker for det, men men. På innkallingen og budføringen fikk jeg litt trekk fordi dommeren ønsket mer tempo. Da kunne jeg ikke dy meg, og sa til dommer’n at jeg har en stor tung riesen som ikke er like rask som en border collie. Han måtte si seg enig i dette etterhvert og skulle ta dette til ettertanke. Jeg syntes jo det er litt urettferdig at de ikke kan se litt på raseforskjellene og størrelsene. Hønefoss Hundeklubb hadde et flott arrangement, all ære til de. Det var veldig hyggelig og noe helt annet enn å konkurrere i LP. Her tok de hensyn til ekvipasjene når de var på apellbanene. Ingen andre hunder fikk være i nærheten av ringen, så det var ikke mye forstyrrelser rundt oss. En flott dag, et nydelig vær og masse hyggelige mennesker og trivelige dommere. Og på toppen av det hele så var det jammen meg ei riesen-tispe som gikk av med seieren. Det var faktisk tre riesenschnauzere med i dag, helt toppers.
Det er veldig lite stevner utover høsten, så det blir vel ikke før til neste år igjen at vi kan prøve oss på nytt. Men jeg har ingen hastverk, det gjør som kjent lastverk. Rasmus er ennå ung, så vi har tiden foran oss.