21. JULI

 

Da er riesenlägeret 2014 tilbakelagt, hele 9 dager i lykkerus :-). Jeg og hundene startet opp fredag formiddag med campingvogn på slep. Noen stopper på veien ble det underveis så vi var fremme i Kopparbo ved 18-tiden. Det var allerede mange vogner på plass med spente deltagere og forventningsfulle hunder. Vi fikk plass i «lyckliga gatan» , rigget oss til og fikk satt opp forteltet. Nå var vi klare for ei uke med bartetrening :-). Lørdag var det ingen organisert trening så vi samlet oss en liten gjeng og kjørte ut til et av runderingsfeltene. Valpene fikk gå spor + en liten forsmak på rundering, ut til fig og i direkte belønning. Totto fikk et spor med overtråkk av en annen gruppe som kom litt senere til samme område. De varmet opp sine hunder i sporet til Totto, supert tenkte jeg, nå får jeg testet ham. Problem??…not :-). De andre hundene fikk en runderingsøkt hver og alle gikk bra. En bra start på kommende uke. På kvelden kom det flere deltagere og etterhvert ble det grilling og hyggelig samvær.

Søndag var det utstilling, her var Zulu påmeldt i bukshundklassen og 4 av valpene i valpeshow 4-6 mnd. Vi deltok også i avlsgruppe og oppdrettergruppe. Starter med valp hann 4-6 mnd; Castro og Moltas ble henholdsvis nr 3 og 4 i gruppen med supre kritikker, så dette er lovende. 4-6 mnd valp tispe; Chansa og Candy ble nr 1 og 2, her også med supre kritikker. Chansa ble til slutt andre beste valp tispe i valpeshow. Så var det avlsgruppe og oppdrettergruppe. Avlsgruppe; » Bitch with 4 children that are quite similar to each other as well the young dogs as the young bitches. Even in the movement they are commicing with their mother. Even the coats are like mama’s coat» . Beste avlsgruppe med HP. Oppdretterklassen; «Even when mama is not there are this pupies similar and nice» Betse oppdretterklassen med HP. Så var det over til de voksne. Jeg hadde fått den ære av å gå med Brask (Zulu’s bror) i brukshundklassen. Han var høy og mørk denne dagen, mange tisper med løpetid :-). Man vi klarte oss utmerket bra, men dessverre ingen CK selv om han vant klassen sin. Dagens dommer var streng og nøye og gjerrig på premieringen. Så var det Zulu sin tur, totalt 4 tisper i bruksklassen. Og jaggu fikk jeg 1.pris med CK. Til slutt endte vi opp som 4 beste tispe med Cert, av totalt 20 tisper. Zulu Supermusa mi det :-). Og ikke nok med det, Lukas (Zulu sin far) var påmeldt til avlsklasse med 4 av sine avkom, deriblandt Zulu. Og Lukas endte opp med beste avlsklasse med HP. Altså en vellykket dag rundt utstillingsringen for vår del.

På kvelden var det offisiell åpning av riesenlägeret 2014, med allsang, heising av flagg, deling av grupper og pølsefest. Jeg var så heldig at jeg kom på gruppa til Arnt, han kjenner oss fra før og veit hvordan jeg vil ha opplegget på Zulu. Da var det å krype tidlig til køys med spenning for kommende uke.

Mandag morgen, oppe før pip-pip’n, gå lufterunden, lage seg en frokost til meg og hundene. Avreise til terrenget 07:45. Vi var totalt 9 stk så det ble bare en runde på hver. Inn til lunsj og litt avslapning før vi dro ut til et nytt terreng, her fikk vi alle kjørt en runde til med hundene. På kvelden var det felles grilling i «lyckliga gatan», mye latter og morsomme historier. Og så var pub’n åpen så det ble et lite besøk der før Ole Lukkøye kom.

Tirsdag morgen det samme, opp og lufte, frokost og oppmøte 07:45. Denne dagen var satt av til lydighet. Sara som var på vår gruppe hadde ansvaret for lydigheten, og du verden «førr ei dame». Hun inspirerte oss alle med sine metoder og ga oss mye nytt å tenke på. Dagen var perfekt. Ettermiddagen var fri så da ble det tid til litt bading og shopping i teltene. På kvelden var vi igjen samlet for grillkos og delte dagens erfaringer med hverandre.

Onsdag skulle vi egentlig ha vært i skogen, men vi var alle så fornøyde med gårsdagens lydighet at vi ønsket en dag til. Sara stilte opp og ga oss like mye innput denne dagen også. Så nå gjelder det å huske alt dette i videre trening. Onsdag var avsatt til ost- og vinkveld. Vi dannet langbord og hadde en meget hyggelig kveld med mye moro. Senere på kvelden var det igjen pubaften med levende musikk. Topp stemning for å si det sånn 🙂

Torsdag var fridag, altså ingen oppsatt trening. Men man klarer jo ikke å la det være, så jeg ble med Candy og Mack til skogs. Totto fikk spor og Zulu fikk et feltsøk. Candy og Mack fikk spor og feltsøk de også. De er i innlæringsfasen ennå, men du verden som de jobber både i spor og i felt. Oppdretter’n er superfornøyd :-). På ettermiddagen var det lydighetstevne og jeg hadde meldt på Zulu i kl.2. Denne dagen var den varmeste, så jeg hadde tenkt å droppe stevnet. Vi var slitne begge to og Zulu takler varmen særdeles dårlig. Men når det nærmet seg oppmøte ble jeg alikevel i tvil om jeg skulle starte. Æsj tenkte jeg, jeg prøver. Mens vi satt i skyggen og ventet…og ventet….og ventet… på at det skulle starte holdt jeg på å sovne. Plutselig var det klart for kl.2 så da var det bare å løpe uforberedt inn i ringen. Og det gikk som det måtte gå det…he he. Startet dårlig med at hun reiste seg i fellesdekk, hang litt i fri ved fot, en klegg som hun så gjerne ville bli kvitt osv…osv.. så etterhvert avbrøt jeg. Stakkar Zulu, jeg fikk så dårlig samvittighet etterpå, men hun var like blid hun. Vi tok oss et velfortjent bad som avslutning.

Fredag, samme ritualet på morgenen. Ny dag i skogen og rundering på Zulu. Zulu har vært noe tung å få i gang gjennom hele uka, så vi har kjørt på med påvirkninger og ett og annet tomslag. Jeg skylder på varmen og den trykkende lufta + dårlig kondisjon og at hun er litt «rund i kantene». Jeg veit at når Zulu er i form så kan hun. Jeg har også hengt meg litt fast på at at jeg ønsker et større tempo, men så har jeg tatt en runde med meg selv og spurt hvorfor. Zulu har jevn fin fart hele veien, søker veldig bra og litt raskere inn når hun har funn. Zulu er ingen sprinter, så jeg har nå blitt enig med meg selv at dette er mer enn godt nok. På en eventuell konkurranse så vil hun klare tiden med god margin og det ser faktisk pent ut :-). Jeg blir vel litt blendet av å se disse andre hundene i full fart gjennom hele løypa. På kvelden samlet vi oss 22 stk og spiste på en herregård i nærheten. Nydelig buffet med mye hjemmelaget mat og drikke, godt å komme til dekket bord.

Lørdag og siste dag for min del. Startet dagen som de andre, lufting, frokost og så ut i felten. Og i dag avsluttet Zulu denne uka med sitt gode gamle seg, så hun har tross alt bygd opp formen på disse dagene lell. Kjempemoro for meg også. Alle på gruppa hadde en flott dag og fikk svar på de momenten de hadde jobbet med i løpet av uka. Vi var en fornøyd gjeng som reiste tilbake etter endt skogsdag. Så var det å pakke sammen og gjøre seg klar for avreise. Ta farvel med gamle og nye kjente. Litt vemodig men samtidig godt at det er over. Man kjenner på kroppen og hodet at disse dagene tærer litt på energien, både for oss på to og ikke minst de på fire. Men for ei uke, alt har klaffet, været, treningene, gruppa, latter og glede, oppturer og nedturer, ny læring, nye venner, ny inspirasjon, friske valper, Brage, god varm lunsj hver dag, deilig badevann, + + + + . For min del så blir det vel 3 år til neste gang siden vi har feriepuljer på jobben. Litt lenge og begynne å glede seg allerede, så jeg får suge litt på årets karamell en god stund. Tusen takk alle sammen for ei fantastisk uke og ikke minst en stor takk til lägerledningen som gjør en sånn fantastisk jobb år etter år. De fortjener gullmedaljer alle sammen.

 

 

 

 

001 004 006 007 010 011 012 013 014 023 024 026 027 032 034 035 038 042 044 046 048 050 051 054 060 065 069 070 073 076 079 081 085

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

017 022