3.OKTOBER

 

28.-30. September ble det arrangert et riesentreff i «privat» regi på Prestmoen utenfor Hønefoss. Vi overnattet på Onsakervika Camping ved Tyrifjorden, en flott perle for hunder og oss eiere/førere. Noen hadde med seg campingvogn og andre leide hytter.

Deltagerne var Olaug og Jan m/ «Oda» og «Milli», Lisa m/»Dina», Nina m/»Lukas», Berit m/»Norton», Anneli m/»Marte» og «Otto», Svenn Erik og Astrid m/»Pasqal» og «Albin», Helle m/»Gant», Rita m/»Brage» og meg selv og «Zulu», «Frøya» og «Totto». Det var flere som ønsket å være med men som måtte melde avbud av forskjellige årsaker. Dette treffet ble så vellykket at jeg satser på samme tid og samme sted til neste år 🙂 og håper dermed å få til en tradisjon med et årlig Riesentreff fremover.

 

Vi møttes på fredag og siden de fleste kom tidlig så rakk vi en tur i skogen på ettermiddagen. Vi konsentrerte oss kun om feltsøk og alle hundene gikk veldig bra. Alle fra de erfarne og til innlæring av de unge bartene. En glad og fornøyd gjeng dro tilbake til campingen hvor vi rigget i stand til en grillaften. Vi hadde noen hyggelige timer rundt langbordet og mange gode historier ble fortalt. Masse god mat og godt drikke og topp stemning.

 

Lørdag morgen var det avreise til skogen kl.09:00 for runderingsgruppa og kl.09:30 for sporgruppa. Alle var våkne og klare for en ny dag i skogen. Det var gøy å kunne hjelpe til i sporgruppa og se de fremgangene den enkelte ekvipasje gjorde. Det samme gjaldt runderingsgruppa. Vi hadde felles standplass og hygget oss med bål og pølser i lunsjen. Runderings-gjengen fikk kjørt to runder hver seg, så de fikk maksimalt ut av dagen. Sporgruppa avsluttet med feltsøk etter lunsjen så vi fikk også gjort mye med våre hunder. Atter en flott dag i skogen.

Tilbake til camp’n mens det ennå var litt igjen av ettermiddagen, da trente noen av oss litt lydighet mens noen luftet hunder og andre var fornuftige nok til å slappe av litt. På kvelden ble det samling i den store hytta med pizza servert på døra, ren luksus og himla godt å få det servert etter en lang dag ute. Det ble en ny hyggelig kveld med mye latter og løsning på alle verdensproblemer.

 

Søndag og siste dag, alltid vemodig når man har det så fint med så mange hyggelige mennesker. Samme avreisetidspunkt til skogen for gruppene og dagen var vel en reprise fra lørdagen. Denne dagen hadde Helle med seg hjemmebakt eplekake og krem som takk for at hun fikk være med oss denne helgen. Helle er en meget dyktig hundedame som jeg har stor respekt for, hun er også formann i Hønefoss hundeklubb. Hennes hund «Gant» er en flott kupert dobermann og Helle har gjort en utrolig flott innsats med denne hunden. Dobermann på riesentreff?? Fordi noen av oss riesenfolk trener med Helle i helgene og kanskje vi etterhvert får se henne med en riesenschnauzer 🙂.

Det var to dvergschnauzere på treffet også, Totto og Milli, så det ble et aldri så lite mini-treff. Disse to sort/sølv-bartene fant fort tonen og ble et morsomt radar-par. Du verden så søte sammen og for en glede det er å se to småtasser som lykkelige løper rundt i lymg og skog og virkelig koser seg. En sann glede.

 

Jeg gikk spor med Zulu hele helgen og hun imponerer med sine sporferdigheter. Lørdag gikk Svenn Erik ut et spor på ca 600 meter til oss. Det ble lagt i et hogstfelt og med skiftende terreng/underlag med avslutning på skogsbunn. Hun sjekket ut litt ekstra i terrengskiftet hogst/skog men fant fort igjen sporet og vi fikk en knall avslutning. Nå har jeg prioritert hogstfelt på de siste sporene til Zulu siden hun slet litt med denne type terreng. Det har jeg fått belønning for nå :-).

Søndag ville jeg prøve med litt utfordringer/morsomheter i sporet. Spor nr.1 ble krysset av ukjent fig på første strekke. Siste strekke mot slutten «møtte» vi en gruppe mennesker som gikk og pratet og hoiet uten at Zulu reagerte på det. Kryssningen sjekket hun ut et lte sekund før hun dro videre, gruppa vi møtte registrerte hun bare men sporet er så viktig for henne at det ikke forstyrret henne. Spor nr. 2 la jeg i pausen, da la jeg ut et spor i runderingsløypa. Her er det masse tråkk av både hunder og mennesker. Så grillet vi pølser på bålet mens sporet fikk ligge og godgjøre seg. Rett før runderinga skulle starte opp igjen gikk Zulu sporet sitt. Det var flere som ville være med å se på for dette var spennende for oss alle. Men igjen, Zulu støvsugde sporet sitt og plukket pinner og jeg kunne ikke på noe tidspunkt registrere at hun sjekket ut andre ferter eller go’lukter i dette sporet . Fantastisk moro å prøve noe annet, ihvertfall når det fungerer 100 %.  I tillegg gikk hun noen fine feltsøk.

 

Hele helgen var vellykket føler jeg. En glad og positiv gjeng som bidro med sine erfaringer til hverandre. Håper dette er starten på noe og jeg gleder meg allerede til neste års samling. Jeg tror og håper at alle var fornøyd med opplegget og at de fikk utnytte av helgen og at de kan ta med seg noe hjem og trene videre på.

Tusen takk til dere alle, vi ses 🙂