3. OKTOBER

I dag var jeg og Frøya på NKK Hamar sin utstilling på Vikingskipet. Jeg hadde jo et lite håp om at Frøya i dag skulle få stor-certet, det var veldig nære, hun ble 1.kval,2.konk og 3.beste tispe med CK. Hun fikk en flott kritikk; Meget god type, velskåret og velutviklet hode. Bra bitt. Fin hals og overlinje. Velutviklet kropp, anelse fallende kryss. Bra benstamme, meget gode bevegelser. Fin pelskvalitet og farge. Tusen takk til Magne som viste henne for meg, du gjorde en utmerket jobb. Vi gir ikke opp riktig ennå, Frøya er godt over syv år og nærmer seg veteran, men vi har et par muligheter til. Jeg syntes jo at Frøya bare blir bedre med årene, hun er som en god vin. Men uansett så er hun mamma’s vakreste og skjønneste bartejente. Full av liv og røre, hun er ikke gammel i hodet eller kropp.

Ellers hadde vi en hyggelig dag. Jeg passer whippeten i helga, så jeg tok han med meg inn en tur også for at han skulle få litt treningen på dette med hall, masse mennesker og hunder overalt. Dette tok han med stor ro, han ville hilse på alt og alle. Han er meget stødig i topplokket sitt, har et hærlig gemytt og et trivelig temperament. Jeg har vist han frem til noen som kjenner rasen godt og de har bare godord og si om han. At han er av den gode gamle whippet-typen som ikke er redd for noe og er bare glad og fornøyd. Han går kjempefint sammen med mine tre her hjemme, spesielt Rasmus har lagt sin elsk på denne vimsete saken. Han er den store beskytteren, he he. På kvelden når alle var slitne etter dagens strabaser, så la Charlie seg godt inntil Rasmus og sov, hvorpå Rasmus la den ene labben sin over ham; «jeg skal varme deg jeg» Et vakkert syn.