13. Januar

Så var resten av snøen borte på et blunk, snufs…
Men da blir det jo muligheter for å trene spor igjen. Så etter jobb tok jeg med meg alle tre og kjørte inn i gamle Trandum leir. Der er det store fine sletter til å legge ut «jorde-spor».
Jeg la pølse-spor til alle tre, det fungerer som regel VELDIG greit, spesielt på matvraket Frøya.
Totto fikk to spor på ca 50-60 meter, det ble støvsugd for pølser. Han har tydeligvis ikke glemt hva han lærte i høst, enda det ble bare to-tre ganger før snøen kom.
Jeg er imponert over dvergschnauzeren, det er en arbeidsvillig og intelligent liten sak, morsom å ha i hus og morsom å jobbe med. Så ble det en innføring av klikker på’n etter sporet. det var gjort på et blunk, han skjønte fort hva «klikket» hadde for en betydning.
Frøya fikk et ca 150 meter langt spor, hun var nøye med å få med seg alle pølsebitene, he he. Hun går ikke glipp av mat for å si det sånn. Det ble ikke mer trening på Frøya, det får jeg ta igjen senere.
Rasmus fikk det samme som Frøya, han begynner å senke farten litt nå, så jeg tror det er lurt og «kjøre» noen slike jorde-spor på han i en periode. Det er bra han er ivrig, men farten har vært et problem for meg. Rasmus er utrolig nøye allikevel selv om det går i hundre, men jeg vil gjerne slippe å løpe spor med ham 🙂
Så trente jeg litt momenter på lydigheten, det gikk utmerket i dag. Tok frem klikker’n igjen på Rasmus, da var det full konsentrasjon med en gang. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke har brukt den mer????