1. MARS

 

I dag har jeg og Zulu hatt en strålende dag sammen med gode venner.

Vi kjørte ut til Asker og besøkte min gode venninne Hanne, endelig en dag som klaffet for oss begge. Vi gikk en flott tur rundt Semsvann i det praktfulle været, deretter ble jeg servert en deilig lunsj.

Her tar Zulu 5 minutter på benken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På ettermiddagen hadde jeg avtalt trening sammen med Nina(Lukas) og gjengen hennes. Det ble søkstrening på jobben til Nina, en morsom aktivitet for hund og eier. Zulu fikk se figuranten gå inn i hallen med go’ballen, deretter trakk vi oss unna til fig’n var på plass. Så var det klart og Zulu satte på nesa med en gang og vips, innimellom paller og kartonger, der satt farmor med ballen JIPPI:-)

Neste runde fikk hun også en påvirkning og var klar for nytt søk. Nå var fig’n plassert godt gjemt like ved døren. Zulu dundret ut til andre enden av hallen og søkte en god stund. Etterhvert gikk hun over i finsøk og holdt seg fortsatt for det meste i andre enden.. Ettrhvert begynte hun å bli frustrert og søkte mot meg. Hun piper og vil gjerne ha litt hjelp fra meg. Jeg har så innmari lyst til å hjelpe henne, jeg ser hun begynner å bli sliten stakkar. MEN NEI, dette må hun løse selv, det gir en kjempelæring. Og plutselig så setter hun nesen i været og lokaliserer fig’n, gjett om det var julekvelden da, he he.

Nå var hun klar for en pause i bilen, meget sliten i hodet sitt 🙂

Så fikk jeg sett og vært figurant for de andre hundene. Pappa Lukas bare imponerer meg mer og mer for hver gang jeg ser han i action. Han er konsentrert og har full kontroll. Stresser ikke men samtidig er han på høygir når han jobber. Eplet faller ikke langt fra stammen, som far så datter.

Det var en eldre herremann av en «malle», 11 år, som også gjorde en utmerket jobb. Denne hunden har lang erfaring, men da fikk vi se hvor vanskelig det er med fertbilde i bygg. Figuranten lå gjemt inni noe papp oppe på en benk og det var en utfordring for gamlefar og han brukte lang tid, men du verden når funnet ble gjort så var det julekvelden der og. Stakkar, han var så sliten etterpå at han ikke orket å løfte beinet når han skulle tisse, og der står vi rundt og ler av ham. FREKT!! he he

Så var det klart for runde nr.2. Da prøvde vi uten påvirkning på Zulu, hun visste hva hun skulle gjøre. Den første gikk veldig lett og på den andre runden ønsket jeg også fig’n på benken. Figuranten ble ikke så godt gjemt under papp’n denne gangen, tenkte at det kanskje ble litt for vanskelig for en ennå såpass uerfaren hund på denne type søk som Zulu er ennå. Men nei da, det var fort gjort å gjøre funn denne gangen også.

 

Takk til Nina og Hanne for en aldeles flott dag i Asker 🙂

 

Nå skal vi ta helgen og den skal bli treningsfri for Zulu sin del. GOD HELG ALLE SAMMEN.