21. JUNI

 

I dag har jeg og hundene hatt en superdag i skogen sammen med Berit, Birgit og Elisabeth, skikkelig hyggelig kjærringdag 🙂

Vi startet med feltsøk på Norton, Totto, Linus og Zulu. Norton renser jo feltet på null komma niks, Zulu var ikke helt borte i dag hun heller, jobbet bra. Totto derimot var litt klovn i feltet i dag, var vel ikke helt i feltsøk-modus. Men vi fikk oss en god latter alle sammen over disse påfunnene han plutselig finner på. Viktigste er å ha det gøy mener’n……er enig med deg der Totto.

Totto fikk i dag litt lengde på sporet sitt, ca 7-800 meter med pinner og en pipesak som slutt. Totto gikk i dag meget konsentrert og nøyaktig, forholdene var ikke enkle siden det er knusk tørt i skogen og med litt vind i tillegg så var det nok utfordringer i sporet for ham. Det som er gøy og observere er at hvor lenger ut i sporet han kommer, jo hvor mer konsentrerer han seg. Totto gikk over to pinner, det er han tilgitt for 🙂

Zulu fikk rundere i dag, startet med dobbel påvirkning, deretter uten + tre tomslag. Zulu jobbet meget bra, jevn fart og godt søksarbeide. Tilbakemeldingene fra figurantene er at hun er sikker i opptaket og trivelig på påviset, lett å leke med såvel som kos og godbiter. Fine Zulu min, teamwork.

Norton runderte også, her er det tempo samtidig som han er meget nøyaktig. Han har høy motivasjon for denne øvelsen, en øvelse han tydelig liker. Fine mannen til Zulu.

Og så godmusa Candy da. Hun fikk et spor med litt lengde og her er det nok nedarvet en god del fra både mor og far når det gjelder søkslyst. Dette kommer til å bli meget bra. Og så fikk hun et korridor feltsøk med påvirkning, full fart ut, jobber bra, finner gjenstand og rett inn til hundefører Berit med funnet sitt. Det ligger mye jakt i denne frøkna, en god egenskap å ha med seg i brukshundarbeidet.

Zechon (etter Norton’s første) fikk også noen runderingsslag med direkte belønning. Her er det også nedarvet «motor’n» etter han far, samme med søkslysten. Moro å se disse unge fremmadstormende hundene.

Takk damer for en supertrivelig dag i skogen.

 

Bilder av Norton i rundering, Candy på spor og felt og Totto på spor.

 

 

 

 

001 011 019 021 024 035 036 038 043 049 050