8. JULI

 

I kveld har det vært kjerringtreff igjen på Trandum, Tone , Danette og meg selv. Det ble trent litt lydighet, det ble gått spor og dekk med skudd som ikke gikk så bra, men det kommer jeg tilbake til litt lenger ned.

Starter med sporene. Jeg og Tone la for hverandre, det var høyt gress og kratt, asfalt og grus. ganske så variert egentlig. Zulu dro på i full fart, tydelig at ferten ligger godt i det høye gresset. 4 av 7 pinner ble plukket, så farten var nok noe høy ja. Men hun storkoste seg i sporet, det var helt tydelig. Zulu trenger spor med utfordringer, eller så kan det bli litt kjedelig, men det gjelder vel de fleste sporhunder.

Så la jeg ut et spor til Danette’s hund og fikk også æren av å gå med henne. Hun har litt mye stress i seg så konsentrasjonen blir litt dårlig. Jeg startet med å få henne i sitt ved sporstart, satt på huk ved siden av henne og strøk henne forsiktig på brystet til hun fikk ned pulsen litt. Så det ble en rolig sporstart. Etter første funn gjentok jeg dette og sånn fortsatte vi resten av sporet. Det ble et veldig bra spor faktisk, artig. Tone sin hund gikk også et bra spor så det var ihvertfall vellykket i kveld 🙂

 

Så var det skuddet. Zulu reagerte ved alle skuddene, noen ganger reiste hun seg og noen lå hun på men jeg så helt klart at hun var ubekvem i denne situasjonen. Det var en liten nedtur for meg, men som vi snakket om etterpå så blir det trent altfor lite på dette momentet. Så ved neste skuddtrening så blir det ikke dekkmoment på Zulu, da får vi finne på noe annet. En hund i «tvungen» dekk er ganske sårbar. Så jeg håper bare at dette ikke har ødelagt fremtidige fellesdekker. Trening trening og atter trening, trygge trygge trygge…..