20. SEPTEMBER

Da har vi igjen hatt en super helg på Elverum.
Vi kom opp torsdag ettermiddag, fikk utdelt hytter og deretter en hyggelig rekeaften.
Fredag etter frokost ble vi delt inn i to grupper , Inger sin og Terje sin. Jeg kom på gruppa til Inger og var den eneste som skulle gå spor. De andre runderte med sine hunder. På «min» gruppe var det Nina m/Lukas, Berit m/Norton, Hans Rolf m/Opus (rottis) og Hilde m/Mio (golden). Rita og Brage var på gruppa til Terje og de hadde stor fremgang på runderingen. Fikk dessverre ikke sett de i action, men Rita var ihvertfall veldig fornøyd med utviklingen.
Så kjørte vi ut til feltene, flotte skogsområder i Elverum :-).
Første sporet til Zulu ble lagt av Inger selv, hun ønsket å se hvor langt vi hadde kommet og hva vi kunne trene videre på. Det ble ca 1.3 km med diverse underlag. Zulu støvsugde skogen frem til det var helt åpent med veldig tørt og kvistete underlag. Da stoppet det litt opp og hun trengte hjelp fra meg til å komme videre. Ok, da fikk vi se hvor «svakheten» lå og tok dette med videre på de neste sporene. De ble da lagt på skogsbilvei, med en runde inn i skogen og ut igjen. Det var nok litt vanskelig i starten, men etterhvert ble Zulu bedre og bedre. Så nå har vi en oppgave foran oss før vinteren kommer. Slike a-ha opplevelser trengs for at vi skal utvikle oss videre. Kjempegøy.
Det var flott å se på runderings-folket og hundene. Du verden for et vakkert syn det er å se en riesen dundre ut for å finne figuranter, ihvertfall de to gutta på laget, Lukas og Norton. De er noen maskiner, eller som jeg sa; lokomotiv. Og for en fart, jeg tenkte stille for meg selv om de ville finne noen med det tempoet, men bra jeg ikke sa det høyt, he he. Her var alt under kontroll.
Hans Rolf med Opus er jo en drøm å se på. Så klare signaler fra far på midtlinja, rolig og tydlig. Opus, (som også er godkjent redningshund), begynner å bli en aldrende herremann, så på slutten ble han sliten. En herlig ekvipasje.
Hilde med Mio trener til daglig sammen med riesenfolk fra Hønefoss. Siden det var ledige plasser denne gangen så ble hun med og det var et hyggelig bekjentskap. Mio var full av energi, så runderingen ble nok litt i meste laget for både hund og eier denne gangen. De fikk noen treningstips av Inger angående apporteringen, greit å ha dette på plass først. Så det ble til at de ble introdusert på spor, noe de hadde stor nytte av. Det ble et bedre samspill mellom hund og fører og Mio gikk som ei kule etter tredje forsøk. Lærerikt for oss tilskuerne også, å få være med rundt og høre på Inger sine råd og tips.
Takker alle for en super helg, gleder meg til neste samling allerede. Selv om det er laaaangt frem…..

ÆSJ OG ATTER ÆSJ…BLÆH…
Mens jeg nå har lagt inn tekst og bilder så har Totto vært på fluejakt. Fy flate, den MEGAFLUA gikk rett ned gitt. Smatt smatt og nam nam. Fysj a meg. Blir ikke noe barteklem i kveld altså Totto.