20. MAI

 

I dag tok jeg og hundene turen til Moelv/Lillehammer området. Her møtte vi Berit m/Norton, Astrid og Svenn Erik med henholdsvis Albin og Pascall og Birgit m/Linus (tror jeg det var). Det ble gått spor og feltsøk med alle hundene.

Berit gikk opp sporet til Zulu. I dag ville jeg ha lengde og liggetid på sporet hennes og det fikk jeg. Sporlegger fortjener en pokal, dette ble akkurat slik jeg ønsket. Nærmere 2 km med varierende underlag og ca 2,5 time gammelt. Over myrer, på grusvei, på hestestien og skog. Du verden som Zulu gikk, konsentrert og nøye. Hun plukket pinner og taklet overgangene meget bra. Så helgen hos Østlie med pirking på nettopp dette med terrengskifter har gitt resultater. Etter vel halvgått spor ble Zulu noe sliten, det forstår jeg godt. Med den konsentrasjonen hun har så tar det på, også for meg som går bak i lina må være 100 prosent. Jeg ga henne en liten pause hvor hun fikk kose seg litt i en vannpytt, det gjorde susen, da var det som å starte på nytt igjen :-). Så siste halvdel av sporet gikk som smurt det også. Så når vi kom til slutten var jeg veldig stolt av supermusa Zulu. Blir også veldig ydmyk av den jobben hun gjør, imponerende.

Svette og slitne så ble vi med på sporet til Norton også. Drøye 2 km dette også og drøye 3 timer gammelt. Jeg tar av meg hatten, fy flate….dette er kvalitet. Samme tempoet hele veien uansett vanskelighetsgrad. Norton er en ekte riesen i mine øyne, en flott runderingshund, en flott sporhund, støvsuger feltet og nydelig lydighet. Utholdende, sanset, stolt, kraftfull, sort og stri pels, sosial men samtidig litt overlegen.

Så var det feltsøk. Dette tok vi mens sporene lå og go’gjorde seg. Zulu fikk fullt felt, altså 50×50. Det tok litt tid før hun fant første gjenstand men da var det gjort, hun skrudde på nesa et par hakk til og jobbet meget bra.

Som dere forstår så har jeg hatt en super dag i skogen med gode venner. Gleder meg til neste treff allerede.

 

 

 

 

moelv4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

moelv2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

moelv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

moelv3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

moelv1