17. SEPTEMBER

I dag hadde jeg time hos veterinæren for vaksinering på alle tre. Ved helsesjekken på Rasmus så ble det funnet litt puss og voks i ørene hans, så han måtte dopes ned og få en skylling. Frøya fikk en ekstra sjekk, jeg har reagert på at hun peser mye i perioder. Her venter jeg svar på blodprøver. Allmenntilstanden hennes er det ikke noe å si på, det er full fart og iver som før. Totto er frisk som en fisk

På ettermiddagen ble det trening med Tone og schäferne. Det var Frøya og Totto som fikk mest i dag, Rasmus var litt i bakrus ennå 🙂
Totto fikk prøve seg på en fellesdekk i dag, jeg sto bare en meter fra ham, og det gikk veldig bra. Han er en oppmerksom liten fyr som elsker å få bruke hode og kropp. Skal ta meg selv litt i nakken og få litt mer «fart» på treningen med ham. Nå i sommer er det mest Rasmus jeg har terpet med når det gjelder lydighet og div. Frøya har jo det meste inne, men jeg må få henne til å «lande» litt så det blir litt mer orden på øvelsene. Alle tre liker dette, det er helt tydelig, de viser glede ved å få jobbe og det gjør meg glad.

Natt til i dag så var jeg og Rasmus ute på «oppdrag». Ace, rottis-venninna til Rasmus hadde forsvunnet under en tur i skogen. Det var sent og mørkt når vi kom frem, vi hadde hodelykter og lommelykter med oss. Det er et forferdelig terreng i dette området, og nesten med livet som innsats å forsere dette når det er stup-mørkt. Men hva gjør man ikke for «barna» våre. Rasmus fikk på seg sporsele, da var han igang med det samme. Det var helt tydelig at han var på sporet flere ganger, så jeg hadde forhåpninger om at dette skulle gå bra. Men etter tre timer ble vi enige om å ta en pause frem til det lysnet. Litt enklere å beherske dette terrenget i dagslys. Det siste sporet han var på, var nok ganske ferskt, og det hadde retning mot der Ace bor. Jeg og Mona dro hver til vårt og ble enige om å møtes igjen kl.06:00. Jeg hadde ikke kommet langt før Mona ringte meg; Nina,Ace står på trappa mi. Herregud, dere kan tro det var to som ble glade da. Ace var like blid og fornøyd, ikke preget av den flere timer turen sin i det hele tatt. Den frøkna der er bare helt utrolig, skjønner at Rasmus syntes godt om henne, he he.