14. JUNI

 

Jeg og Zulu stilte til start igjen i NBF spor kl.B arrangert av Norsk Rottweiler klubb på Vikersund. Jeg hadde nervene under kontroll og hadde go’følelsen for denne starten.

Det startet ihvertfall bra med 10p på sporoppsøk og 9p på sporet. Temp’n denne dagen var ikke til fordel for meg og Zulu, vi trives best når det er under 5 grader :-). Så når tiden var inne for lydigheten så steiket solen på banen og Zulu falt helt ut. Da har jeg en fin unnskyldning på at det gikk rett vest. For å si det rett ut…det var en fiasko. Så ble prøven avsluttet med feltet, der klarte vi å hente inn 7,5 poeng. Zulu plukket med seg to gjenstander samtidig, noe dommeren måtte flire litt av. Og så kløner jeg litt ved linja, så her har hundeføreren en jobb å gjøre. Så resultatet ble at vi endte sist denne gangen også. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ble skuffet etter lydigheten, for Zulu har gått som en drøm på trening. Men så må jeg gå litt i meg selv da og lure på hva er det som skjer ute på banen. I skogen går det jo så bra, jeg storkoser meg bak i sporlina og der har vi et supert samarbeid. Jeg koser meg ikke like mye på banen, så det er nok her «problemet» ligger. Dette må jeg ta tak i, så det blir nok til at jeg oppsøker proffesjonell hjelp til dette. Nå har jeg en god sommer på meg til å få rettet opp i dette siden det ikke er noen flere B-stevner som passer for meg før til høsten.

 

Det er flere som har startet i helgen. Lena m/Moltas (Caranina’s Crazy Black Dragon) i Sverige har debutert i lydighet og her er Lena’s egne ord for dagen:

Idag har matte och moltas debuterat i lydnadsklass 1.
Platsliggning 10 och Tandvisningen 10
Mycket nöjd med platsen då flera hundar pep, skällde och gick upp.
När vi skulle påbörja lydnaden fick publiken reda på betygen och moltas fick många applåder och visslingar.
Det hade vi inte tränat på.
Den lille busen hade svårt att fokusera på sin matte och ville till den roliga publiken i stället. Vi fick betyg på alla moment.
Det räckte inte riktigt till ett första pris.
Årets varmaste dag 28 grader på plan gjorde sitt till.
Han gillar inte värme.
Så glad och stolt över den lille busen.
Vi kommer igen

Gleder meg til fortsettelsen av «Team Moltas».