19. JUNI

 

Ja, Zulu har igjen vist sine sporferdigheter, jeg må skryte og si at jeg er meget impornert over denne unge frøkna.

Vi har som sagt trent masse i regn og fuktig vær og det gir resultater.

Nå var vel ikke været så dårlig i dag forsåvidt, men underlaget var fuktig lell.

Hadde bestemt meg for å trene på vinkler i dag så jeg la ut sporet selv for å vite hvordan vinklene lå i terrenget.

Jeg fikk lyst til å legge inn en utfordring for Zulu også, så jeg krysset hovedveien (asfalt) hvor det er en del biltrafikk og syklister.

Jeg lot sporet bli ca 1,5 time gammelt før jeg selet opp og «startskuddet» gikk. Vinklene var null problem, jevnt fint tempo gjennom hele sporet. Så kom vi dit jeg hadde krysset veien, ingen biler å se så nå var jeg spent. Jeg ble målløs, Zulu gikk rett over veien med nesa ned og fortsatte sporet i skogen på andre siden.

Mine treningskolleger var med meg rundt på sporet og jeg fikk mange flotte tilbakemeldinger.

 

Det ble kjørt et par runderingsøkter med de andre hundene på laget. Jammen fikk jeg lyst til å prøve et par slag med Zulu også. Dette er helt nytt for Zulu så jeg tok kun to slag med påvirkning og direkte i belønning. Første slaget så hun figuranten gå helt ut, så det var jo ikke akkurat no proplem. Neste slag så hun figuranten bare noen skritt ut i terrenget før jeg trakk henne tilbake mens fig’n gjemte seg. Full fart ut og nesa opp i overvær for å finne fig’n, herlig. Var kanskje litt «redd» for at hun ville ta sporløsning, men ikke denne gangen ihvertfall. Så hun fikk en god læring av det.

Jeg hadde egentlig ingen planer om å satse på rundering, men artig å kunne gjøre det når muligheten byr seg. Så får jeg se etterhvert om rundering kommer på programmet.

 

Ellers på en søndag ble årets første båttur gjennomført. Hundene storkoste seg med vind i barten ;-). Så nå får vi håpe sommeren kommer snart så det blir noen fine turer utpå vakre Hurdalsjøen.