30. APRIL

 

Nå må jeg vel si at spor og lydighetstreninga er godt i gang. Tirsdag hadde vi en maraton-dag. Først en sykkeltur her hjemme på ca en mil. Deretter dro vi avgårde og fikk lagt opp 3 sporoppsøk og et feltsøk på 50×50. Så en liten kaffepause på McDonald før vi dro til hundeklubben og trente lydighet. Hele dagen holdt Zulu motivasjonen oppe, hun var skikkelig «på» 🙂

  Vi har en liten økt med lydighet nesten hver dag, da bare to-tre øvelser, korte og morsomme. Det går jevnt med spor også, og et felt i ny og ne. Etter jobb i dag dro jeg og hundene av gårde til skogen for litt sportrening. Jeg hadde tenkt et sånn ca 1,5 km til Zulu, men i dette området er det fort gjort å miste retningen. Som sagt så gjort, jeg gikk og jeg gikk….til slutt måtte jeg finne kartet og kompasset på telefonen. Ja ja, et godt godt stykke fra start kan man si, så sporet ble nok godt og vel 3 km. Jeg var spent på dette, om Zulu ville klare hele lengden. Hun er jo ikke akkurat i sporkondisjon ennå, selv om det begynner å komme seg. Men Zulu Supermus viste igjen hva hun er god for….denne hunden imponerer meg stadig vekk. Hele sporet i samme tempo, bare en bitteliten pause ved en snøflekk for å smake på den og slukke tørsten litt, så raser vi avgårde til siste stopp. 8 pinner ut, 8 pinner inn.

Angående hundefor så er det ikke lett å velge i den jungelen av forskjellige typer man kan få kjøpt. Med og uten ditt’n og datt’n….osv…osv. Jeg har prøvd noen sorter av kjente merker, det skal jeg innrømme. Endelig fant jeg et merke av tørrfor som fungerte optimalt til Zulu sitt nivå, dette var jeg superfornøyd med. Men så klarte jeg å bli overtalt til dette med rå-foring, rått kjøtt var best, det er det som er naturlig for hunden. Ok tenkte jeg, det er kanskje noe i det. Så jeg startet opp med rå-foring på Zulu. I starten likte hun det godt, men etterhvert rynket hun på nesa. Jeg syntes hun tapte seg i formen og mistet litt av «gløden». Hyperenergien var borte. Så nå er vi tilbake på tørrforet som Zulu fungerte optimalt på, og nå er energien hennes tilbake. Herlig å se 🙂